Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kelio į Rusnę estakados projektas: ledai pajudėjo?

Publikuota: 2012 sausio 16 Kategorija: Aktualijos

Išsvajotos estakados belaukiant... (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Išsvajotos estakados belaukiant... (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

LR Seimo narys Audrius Endzinas pirmadienį patvirtino, kad estakados potvynio apsemiamame kelyje iš Šilutės į Rusnę projektavimui ir statyboms iš šių metų šalies biudžeto numatyta skirti 5 mln. litų.

Tiksliau, iš taip vadinamos kelių programos, perskirstant jai skirtas lėšas.

Estakados projektavimu ir statybomis rūpinsis Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Estakados projektui gali prireikti iš viso beveik 20 mln. litų. Tačiau A. Endzinas sako esąs įsitikinęs, kad valstybė, kartą jau skyrusi šiam inžineriniam įrenginiui 5 mln. litų, vėliau turėtų rasti išteklių ir tolesnei jo statybai.

Vis dėlto, anot parlamentaro, jeigu kartais iškiltų rimtų problemų dėl Respublikos biudžeto pajamų plano vykdymo, kelio į Rusnę estakados projektas pažadėtų milijonų šiemet gali ir nesulaukti.

2009 metais iš Kelių priežiūros programos estakados techniniam projektui jau buvo skirta 250 tūkst. litų. Tačiau Šilutės r. savivaldybės administracija, kuriai tuomet buvo patikėta organizuoti projektavimo darbus, už šią pinigų sumą sugebėjo įsigyti tik pradėtą rengti estakados projektą.

Tų pačių metų spalio 30 d. tarp Šilutės r. savivaldybės administracijos (direktoriaus pareigas tuomet ėjo konservatorius Šarūnas Laužikas) ir UAB “Tiltų ekspertų centras” buvo pasirašyta 800 tūkst. litų vertės estakados projektavimo sutartis. Tačiau Klaipėdos apygardos teismas vėliau nustatė, kad vykdant viešąjį projektavimo darbų pirkimą, buvo nusižengta kelių Viešųjų pirkimų įstatymo straipsnių nuostatoms: savivaldybės administracija parinko netinkamą (neskelbiamų derybų) pirkimo būdą, netinkamai įvertino kai kurių pirkimo dalyvių nustatytus kvalifikacijos reikalavimų kriterijus, padarė kitokių pažeidimų. Todėl 2010 – ųjų rugsėjį teismas estakados projektavimo sutartį pripažino negaliojančia.

Ši nutartis buvo apskųsta Apeliaciniam teismui. Tačiau šis paliko galioti Klaipėdos apygardos teismo sprendimą, papildydamas jį nauja nuostata, kad restitucija šiuo atveju netaikytina – tai yra UAB “Tiltų ekspertų centras” nereikėjo grąžinti savivaldybei už projekto rengimą jau sumokėtų 250 tūkst. litų, o savivaldybės administracijai buvo paliktas pradėtas rengti projektas.

Į Klaipėdos apygardos administracinį teismą su civiliniu ieškiniu 2010 – ųjų pavasarį kreipėsi Klaipėdos apygardos prokuratūra, gavusi Seimo narioi A. Endzino prašymą apginti viešąjį interesą.

7 skaitytojų komentarai
Estakados gerbėja 2012 sausio 16d., 18:2862.212.203.120
Nesvarbu, kaip… Nesvarbu, už kiek… Nesvarbu, kokia… Tegu tik ji būna, nesulaukiamoji mūsų, bo vanduo jau ant kelio:)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 1

Atsakyti

neviernas 2012 sausio 16d., 20:4878.61.84.129
gerbejai: nebus estakados dar ilgai…….nera intereso , ka rodys TV, nebus triuksmo ir svarbiausia……..projekte nenumatoma “trinkeliu” danga…..tikriausiai suprantamai issireiksta

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 3

Atsakyti

Lobistai 2012 sausio 16d., 20:5784.15.180.179
Tiesiog sukrito geros vienos partijos kortos. Už užliejamo ruožo- 1.seniūnė-9, 2.kandidatas į seimą-10, 3.valdančiosios raj. tarybos narys-B,4. seimo narys su solidžiu nekilnojamu turtu Rusnėje-D, 5.susisiekimo ministras -žvejas mėgėjas-K. Visi jie liberalų sąjūdžio partiečiai. Jei tie penki estakados lobistai savo nepasieks, kada dar gali tokia kortu kaladė iškristi?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 1

Atsakyti

Nepartinis 2012 sausio 16d., 22:0578.59.63.123
Reik skubėti, nugi rinkimai ant nosies. Betgi kaip ir aišku, kad biudžeto pajamų planas bus neįvykdytas. O kodėl nepažadėti? Vis tiek atsiras naiviai patikėjusių.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 2

Atsakyti

A.Alkaitė- neviernui 2012 sausio 16d., 22:3678.61.35.108

“nebus estakados dar ilgai…….nera intereso , ka rodys TV, nebus triuksmo…”
Kokiu subungalviu reikia būti, kad nesuprastum- po tuos ledinius vandenis žurnalistai dešimtmečiais murdosi, geliančiais sąnariais braido, reportažus apie žmonių vargus rengia ir visai šaliai rodo, siekdami tik grašių vertos naudos sau ir gyvybiškai būtinos – Rusnei. Visų lygių valdžioms gėda, jog iki šiol tūpčiojo, nors Europos Sąjungos milijardais lyja jau visą gerą penkmetį… Jei liberalsąjūdiečiai E.Masiulis, R.Vaštakas, A.Endzinas, E.Vitkauskas , D.Drobnienė estakados statybų projektą pastūmės nors kiek į priekį – PAGARBA jiems.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 12

Atsakyti

Reikia estakados 2012 sausio 17d., 10:5588.118.204.21
Kiek pamenu A. Endzinas pirmą projektą sustabdė, o dabar vėl viskas iš naujo. Tai kok čia ėjimas į priekį. Kai pradės kalti polius estakadai, tada bus galima sakyti, kad matosi rezultatas. O dabar tai lygu nuliui.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 3

Atsakyti

realistas 2012 sausio 17d., 16:3878.61.50.150
Stebiuosiu kvailais komentarais ir nenoru matyti realios padėties

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą