Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pasieniečiai pildo rogių kolekciją

Publikuota: 2010 vasario 26 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.Vileikių (Šilutės r.) užkardos pasieniečiai iš kontrabandininkų atėmė dar vienas roges, kuriomis šie rengėsi gabenti per sieną rusiškas cigaretes, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (toliau – VSAT).

Ketvirtadienį VSAT Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pareigūnai pėsčiomis patruliavo ties Šilutės rajono Žalgirių kaimu. Už puskilometrio jie pastebėjo prie Ragininkų salos iš Lietuvos teritorijos per Nemuną Rusijos kranto link važiuojančias sniego roges. Prie jų buvo prikabintos savadarbės rogės.

Pėstieji patruliai nuskubėjo ten, tačiau sniego rogėmis važiuojantis žmogus juos pamatė. Jis apsisuko ir spruko į Lietuvos gilumą. Ieškoti jo  leidosi papildomos Vileikių užkardos pasieniečių pajėgos.

Bėglys sniego rogėmis pelkingomis vietomis per laukus ir užšalusius kanalus nulėkė Šilutės link. Pasieniečių persekiojamas jis suprato, kad tempdamas savadarbes roges nepaspruks, todėl jas atkabino, o pats paspruko.

VSAT pareigūnai pamestas roges aptiko maždaug už 7 km nuo valstybės sienos. Neabejojama, kad jomis buvo planuojama Nemuno ledu iš Kaliningrado srities atgabenti kontrabandinių rūkalų. Į kontrabandininkų sumeistrautas roges tilptų apie 20 dėžių po 500 pakelių cigarečių, o jas tvirtinant specialiais diržais – ir dar daugiau.

Rogės laikinai saugomos Vileikių užkardoje.

Tai jau trečias atvejis per savaitę, kai pasienyje su Rusija kontrabandininkai netenka rogių.

Praėjusį šeštadienį tie patys Vileikių užkardos pasieniečiai šalia Ragininkų salos aptiko naujutėlaites roges, trečiadienį didelę metalinę dėžę, pritaikytą kontrabandai sniegu gabenti, įsitaisė Viešvilės užkardos pareigūnai.

Rašyti komentarą