Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nemuno deltos „Apskritasis stalas“: tarpiniai projekto rezultatai – džiuginantys

Publikuota: 2011 lapkričio 28 Kategorija: Gyvenimas, Pranešimai

Asociacijos 'Nemuno deltos namai' nuotr.Asociacijos 'Nemuno deltos namai' nuotr.

Įpusėjus projekto „Apskritasis stalas“ veiklai, projekto vadovė iš lietuviškosios pusės Živilė Skirkevičienė teigia, kad pasiekta labai gerų rezultatų.

Apskritasis stalas įsteigtas tam, kad Nemuno deltos regione, ypatingai Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje, būtų vykdoma į gamtosaugą orientuota veikla.

- Įsteigdami apskritąjį stalą, atvėrėme galimybę įvairių interesų grupių atstovams, suinteresuotiems piliečiams diskutuoti aktualiomis temomis, iškelti idėjas Nemuno deltos regiono problemoms spręsti, – sako Ž. Skirkevičienė. – Labai svarbu yra ir tai, kad savivaldos, Regioninio parko direkcijos bei bendruomenių atstovai bendradarbiautų su “Apskrituoju stalu”.

Labai svarbios yra žemės naudojimo žemės ūkio veiklos reikmėm, vandens valdymo polderiuose, kaimo turizmo, etnokultūros, taip pat statybų plėtros regione, (šioje srityje ypač daug konfliktų) temos, teigia projekto vadovė. „Apskritasis stalas“ siūlo šias problemas kartu išdiskutuoti, bendrai aptarti metodus joms spręsti ir priimti reikalingus sprendimus.

Apskritasis stalas dirba jau vienus metus. Ž. Skirkevičienė yra pozityviai nusiteikusi dėl tikrai aktyvaus dalyvavimo apskritojo stalo rengniuose, puikių pasisakymų, nuorodų, pateikiamų įdėjų ir jų sprendimų.

- Svarbu, jog mintys ir įdėjos yra pateikiamos čia gyvenančių žmonių,- sako projekto vadovė. – Kitais metais norime pasiekti, kad visi šie geri pasiūlymai būtų panaudoti regiono plėtros koncepcijoje. Toks yra mūsų tikslas.

Projektas, kuris vykdomas kooperuojantis su Vokietijos gamtosauginėmis organizacijomis, vykdomas daugiau negu dvejus metus ir yra remiamas Vokietijos Aplinkos ministerijos lėšomis.

Asociacijos “Nemuno deltos namai” informacija.

Daugiau informacijos apie projektą rasite interneto svetainėje: www.ndn.lt

1 skaitytojų komentaras
va va 2011 lapkričio 30d., 15:0793.233.44.121
o kur realus apciuopiami rezultatai, kuriuos galima pamatyti?

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą