Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Lietus trauksis, o vėjas – rims

Publikuota: 2011 lapkričio 28 Kategorija: Aktualijos, Orai

Liudo Mockaus nuotr.Liudo Mockaus nuotr.

Sekmadienį siautėjęs vėjas ir lietus traukiasi – ateinančiomis dienomis sinoptikai žada pakankamai šiltus, sausesnius ir ramius orus, praneša Lietuvos radijas ir lrt.lt.

Vėjas po pirmadienio siautėjimo po truputį rimsta. Stichinis vėjas (28-32 m/s) šiuo metu pučia tik apie Klaipėdą. Tuo metu kitose Lietuvos dalyse pasitaiko vakarų – šiaurės vakarų 15-22 m/s vėjo gūsių.

Pirmadienio dieną vakarų-šiaurės vakarų vėjo gūsiai išliks panašaus stiprumo – 15-20, o vietomis, daugiausiai vakariniuose rajonuose, dar pasitaikys ir 27 m/s siekiančių vėjo gūsių.

Vis dėlto vėjas silpnėja ir traukiasi. Sinoptikės Juditos Liukaitytės teigimu, iš Lietuvos traukiasi ir krituliai. Pirmoje pirmadienio dienos pusėje dar gali pastaikyti lietaus ir net šlapių snaigių, tačiau vėliau dangus po truputį ims giedrėti. Tempertūra bus apie 3–8 laipsnius šilumos.

Ateinančiomis dienomis orai toliau gerės. Lietaus debesys po truputį trauksis, tad antradienį ir trečiadienį lietaus tikimybė bus visai nedidelė.

Ateinančią naktį iš pirmadienio į antradienį dar bus šilta – 0–5 laisniai šilumos, o prie jūros – net iki 7 laipsnių šilumos. Antradienį dieną bus apie 4–9 laipsnius šilumos.

Naktis iš antradienio į trečiadienį, žadama, bus kiek vėsesnė – vietomis termometro stulpelis kris žemiau nulio – iki 3 laipsnių šalčio. Šilčiau bus tik prie jūros. Trečiadienio dieną bus taip pat palyginti vėsu – apie 2–7 laipsnius šilumos.

lrt.lt

Rašyti komentarą