Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės valdininkų veiklos gerinimui – per 2 mln. litų

Publikuota: 2011 lapkričio 18 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Šilutės r. savivaldybės nuotr.Šilutės r. savivaldybės nuotr.

Šilutės r. savivaldybėje vykdomas projektas „Šilutės rajono savivaldybės vidaus administravimo ir veiklos gerinimas“. Jo metu bus įdiegta vieninga apskaitos ir valdymo sistema (FVAS), strateginio planavimo bei priežiūros ir programinio biudžeto sistema (SPS), vieningos dokumentų apskaitos ir projektų valdymo sistema (DVS), praneša Šilutės r. savivaldybės administracijos komunikacijos skyrius.

Šią savaitę savivaldybėje įvyko įgyvendinamo projekto pristatymas, kurio metu projekto vadovas Gžegož Pavliun apžvelgė jau padarytus darbus. Atskiras įgyvendinamas sistemas pristatė Aidas Abrutis (FVAS), Ričardas Vaišvila (SPS), Donatas Kačiulis (DVS) ir Saulius Domarkas (SPS).

Sistemų diegėjai akcentavo, kad tipinės įstaigos darbuotojas sugaišta 80 proc. savo laiko tam, kad padarytų 20 proc. suplanuotų darbų, todėl įdiegus vieningas minėtas sistemas turėtų išaugti darbo sparta, sumažėti kaštai, pagerėti savivaldybės administracijos vidaus administravimas ir veiklos valdymas, teikiamų paslaugų kokybė.

Komunikacijos skyriaus teigimu, tuo pačiu sustiprės valstybės tarnautojų ir darbuotojų administraciniai gebėjimai, nes įdiegtos sistemos skatins darbuotojų ugdymą analizuoti, planuoti ir efektyviai panaudoti finansines išlaidas.

Visos įdiegtos sistemos bus nuolatos atnaujinamos ir tobulinamos, net ir įgyvendinus projektą. Programiniai sprendiniai bus sukurti taip, kad bus palikta nuolatinio tobulinimo galimybė – keičiantis įstatymams, savivaldybės valdymo struktūrai ar paprasčiausiai pagal savivaldybės darbuotojų poreikius ir pastabas bus galima įterpti naujus modulius arba atnaujinti senus.

Pagrindinė projekto pridėtinė vertė, anot Komunikacijos skyriaus, – nuotolinis tobulinimas ir lankstus reagavimas į besikeičiančią situaciją.

Šiuo metu vyksta Savivaldybės valstybės tarnautojų ir darbuotojų mokymai, kaip dirbti su diegiamomis sistemomis. Iš viso mokymuose dalyvauja 158 specialistai.

Šio projekto vertė – per 2 mln. litų, jį finansuoja ES fondai.

3 skaitytojų komentarai
Raštas 2011 lapkričio 18d., 17:0978.61.224.135
Matyt, ne koks projektas, kad net J. Jaunius pieštuku teberašo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 1

Atsakyti

... 2011 lapkričio 19d., 16:0788.118.204.70

Projekto vertė 2 mln. Geriau tuos milijonus būtų panaudoję naudingesniems dalykams (pvz. sumažinti mokestį už neformalujį vaikų ugdymą), o jei saivaldybėje reiktų naujų darbuotuojų, kurie lankščiai reaguotų į permainas.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

Orestui 2011 lapkričio 19d., 19:5978.61.57.176
Na, Orestai, šį kart nieko nesupratau.
Gal gali paaiškinti kam bus išleisti 2 000 000 Lt. Jei dar pridėtum kokią ekonominę naudą jie duos – būtų dar puikiau.
Suprantama, jog tai ne tavo darbas (aiškinti), bet gal gali paprašyti tokios informacijos savo skaitytojams?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą