Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vydūnietės tiesia kelius iš Šilutės į kitas Europos šalis ir Aziją

Publikuota: 2011 lapkričio 16 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Sandros Tamašauskienės asmeninio archyvo nuotr.Sandros Tamašauskienės asmeninio archyvo nuotr.

Ne pasigirti norime, – mums svarbu, kad galime kartu su moksleiviais dalyvauti UNESCO vykdomoje Europos ir Azijos šalių taikos misijoje.

Šilutės Vydūno gimnazijos mokytojos Lolita Kučinskienė ir aš – šio straipsnelio autorė Sandra Tamašauskienė – lapkričio 7 – 11 dienomis Airijos mieste Dundalke dalyvavome UNESCO asocijuotų mokyklų tinklo 10 – tojoje konferencijoje.

Anglų kalbos mokytoja Lolita jau keletą metų su gimnazistais dalyvauja bendradarbiavimo projektuose su įvairių Azijos ir Europos šalių mokyklomis. Kaip tai vyksta? Pirmiausia bendraujančių mokyklų moksleiviai susipažįsta, bendrauja projekto vadovo – mokytojo – sukurtoje platformoje internete, po to keičiasi informacija duotąja tema, atlieka įvairias užduotis, pvz., stato tą patį spektaklį, nufilmuoja, apsikeičia, vertina vieni kitų pasirodymus; renka medžiagą apie retus augalus, augančius jų gyvenamoje vietovėje, kūrybiškai tą medžiagą pateikia draugams. Metų pabaigoje projektus komisija įvertina ir konferencijos metu 5 projektai apdovanojami: 3 geriausieji gauna po 2 tūkstančių eurų premiją, likusieji – po 500 eurų. Šie pinigai gali būti panaudojami tęsiant ir tobulinant projektus.

Tokio lygio konferencijose galima susipažinti su novatoriškomis tendencijomis švietimo srityje.

Pastarojoje konferencijoje buvo akcentuojama, kaip naujosios technologijos, kaip priemonė tikslui pasiekti, gali pasitarnauti mokinių kūrybinei energijai išlaisvinti, sujungti labai skirtingų kultūrų jaunus žmones spręsti jiems rūpimas problemas, kurti taikią ateitį. Labai aiškiai nuskambėjo mintis, kad tokio pobūdžio projektinė veikla yra vienas iš svarbiausių ateities mokymo metodų.

Buvo smagu pajusti šiltą airių priėmimą, kruopščią organizaciją bei nuoširdų rūpestį visos konferencijos metu. Airiškos muzikos vakarai išliks ilgam. Konferencijoje Lietuvai atstovavome dviese, džiaugiamės, kad galėjome pasipuošusios Mažosios Lietuvos kostiumais (dėkojame Šilutės folkloro ansambliui ,,Ramytė“) įsilieti į draugišką margaspalvę Europos ir Azijos tautų mokytojų puokštę.

Vydūno gimnazijos mokytoja Sandra Tamašauskienė

Rašyti komentarą