Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės neįgaliųjų vidinis konfliktas išsiveržė skundais rajono vadovams

Publikuota: 2011 spalio 24 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Šilutės neįgaliųjų draugijos skyrių vadovės (iš dešinės) E. Milmantienė ir A. Lileikienė negailėjo kritikos draugijos pirmininkei L. Dulkytei. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Šilutės neįgaliųjų draugijos skyrių vadovės (iš dešinės) E. Milmantienė ir A. Lileikienė negailėjo kritikos draugijos pirmininkei L. Dulkytei. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Didėjantys vidiniai nesutarimai Šilutės r. neįgaliųjų draugijoje privertė rajono valdžią atidėti į šalį visus reikalus ir imtis vietos po saule nebepasidalijančių žmonių su negalia taikdario misijos.

Šilutės rajono neįgaliųjų draugija (toliau – draugija) dar turi beveik 500 narių. Didesnioji jų dalis – 275 susitelkę Šilutėje ir aplinkinėse vietovėse, per 200 narių priklauso septyniems draugijos skyriams rajono seniūnijose.

Daugiau kaip 20 metų iš valstybės, savivaldybės ir kitų rėmėjų paramos, neskaitant nario mokesčio, gyvuojanti draugija teikia savo nariams įvairias sveikatos gerinimo ir higienos paslaugas, aprūpina kompensacine technika, rūpinasi jų užimtumu, dalija labdara gautas maisto ir kitokias prekes.

Deja, ne viskas šios draugijos veikloje taip sklandu, kaip gali pasirodyti žiūrint iš šalies. Mat draugiją jau kuris laikas drasko vidiniai nesutarimai, daugiausia dėl kartą per savaitę iš vieno prekybos tinklo gaunamų maisto prekių, kurios, pasirodo, dalijamos išskirtinai vien tik Šilutės miesto skyriaus nariams.

Didėjanti įtampa tarp draugijos skyrių netruko išsiveržti skundais Šilutės r. savivaldybės vadovams.

Reaguodama į juos, Šilutės valdžia šį pirmadienį pakvietė draugijos ir jos skyrių vadovus pokalbio jiems rūpimais klausimais. Deja, į susitikimą savivaldybėje atvyko tik draugijos pirmininkė Laima Dulkytė ir Švėkšnos bei Vainuto skyrių vadovės Elvyra Milmantienė ir Anelė Lileikienė.

Pastarosios dvi negailėjo kritikos draugijos pirmininkei L. Dulkytei.

„Šilutėje neįgalieji gyvena šiltnamio sąlygomis. Tuo tarpu mes turime patys viskuo rūpintis,“ – savo širdgėlą liejo A. Lileikienė.

„Per ketverius metus gavome kelis „pampersus“ ir guminių antgalių lazdoms, – kolegei nenusileido E. Milmantienė. – Tai kam mums priklausyti Šilutės draugijai, jeigu nė grūdo iš jos negauname?“

Draugijos pirmininkė L. Dulkytė neigė jai metamus kaltinimus dėl kaimiškųjų skyrių diskriminavimo. Jos teigimu, kai turi ką duoti, draugija visada pasidalija su visais skyriais. Tačiau ji neturinti tiek finansinių išgalių, kad galėtų leisti sau daugiau išlaidauti kelionėms po rajoną su labdara gautu maistu.

Tačiau su tokiais jos teiginiais nelabai norėjo sutikti Šilutės r. savivaldybės vadovai – meras Virgilijus Pozingis, jo pavaduotoja Stasė Skutulienės ir administracijos direktoriaus pavaduotoja Dainora Butvydienė – bei susitikime dalyvavęs Socialinės paramos skyriaus vedėjas Alvidas Šimelionis. Pastarųjų nuomone, draugija turėtų glaudžiau bendradarbiauti su savo seniūnijų socialiniais darbuotojais ir seniūnais, kurie dažnai važinėja į Šilutę ir tikrai niekada neatsisakytų parvežti draugijos skyriams skirtas prekes.

Savivaldybės vadovai netgi pasisiūlė tarpininkauti sprendžiant draugiją kamuojančias problemas: jau šį trečiadienį rajono vadovai ir už socialinę paramą atsakingi specialistai žada dalyvauti draugijos tarybos susirinkime, į kurį bus pakviesti visų draugijos skyrių vadovai, o nuo lapkričio pradžios seniūnijose bus rengiami susitikimai su vietos neįgaliaisiais.

Tikimasi, kad šiuose susitikimuose bus rastas teisingas sprendimas, kaip vidinių konfliktų draskomą draugiją vėl sutelkti bendrai veiklai.

2 skaitytojų komentarai
as 2011 spalio 24d., 16:3978.61.235.47
Ne naujiena, kad Dulkytė valstybės paramą prastai naudoja.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 3

Atsakyti

ji 2011 spalio 26d., 06:3888.216.84.126

Ponia Laima, melsk dievo, kad tik nepradėtų giliau kapstytis.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą