Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Masinė mankšta pritraukė beveik 112 tūkstančių dalyvių

Publikuota: 2011 spalio 21 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

Masinėje mankštoje dalyvavo ir 130 Šilutės 'Raudonkepuraitės' vaikų darželio bendruomenės narių. (Zenutės Nausėdienės nuotr.)Masinėje mankštoje dalyvavo ir 130 Šilutės 'Raudonkepuraitės' vaikų darželio bendruomenės narių. (Zenutės Nausėdienės nuotr.)

Negalutiniais duomenimis, masinėje mankštoje „Augsiu aktyvus 2011“ dalyvavo beveik 112 tūkst. auklėtinių ir pedagogų iš 711 Lietuvos vaikų darželių, mokyklų ir gimnazijų.

Mankštą, įvykusią penktadienį 11 val., organizavo VšĮ „Iniciatyvos fondas“. Pasak šio fondo programų koordinatorės Ingos Smirnovienės, dalyvių skaičius pranoko visus organizatorių lūkesčius.

„Norime tikėti, kad toks aktyvus dalyvavimas masinėje mankštoje turės įtakos jaunimui laipsniškai keisti gyvenimo būdą į aktyvesnį, paskatins susimąstyti apie sveikesnę mitybą“, – sakė I. Smirnovienė.

Akcijos organizatorių nuomone, didesnis nei tikėtasi dalyvių skaičius parodo, kad fizinio aktyvumo mažėjimo problema yra labai aktuali, o pasirinkta akcijos forma – tinkama. Organizatoriai tikisi, kad mankšta paskatins tęstinius procesus, kurie formuos palankų požiūrį į sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą.

Programos „Augsiu aktyvus 2011“ dalyviai taip pat rengia „Pažadų gyventi aktyviai sąrašą“, kurį kiekviena įstaiga savanoriškai pasikabins savo patalpose ir su savo auklėtiniais pažadės jo laikytis. Šiame sąraše – tokie dalykai kaip moksleivių pažadai eiti į mokyklą tik pėsčiomis, nepraleisti kūno kultūros pamokų, reguliariai sportuoti, būti žingeidiems ir aktyviems.

Gausiausiai auklėtinių skaičiumi prie masinės mankštos prisijungė Vilniaus Antakalnio vidurinė mokykla (apie 1200 dalyvių), Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazija (apie 1010 dalyvių), Šilutės Pamario pagrindinė mokykla (apie 1000 dalyvių), Biržų „Aušros“ vidurinė mokykla (apie 1000 dalyvių), Šilalės Stepono Dariaus ir Stasio Girėno vidurinė mokykla (apie 1000 dalyvių).

Jauniausias masinės mankštos „Augsiu aktyvus 2011“ dalyvis buvo iš Šilutės lopšelio darželio „Ąžuoliukas“ – jam 1 metukai. Kai kuriose švietimo įstaigose kartu su auklėtiniais mankštoje dalyvavo ir jų mokytojai bei kiti darbuotojai. Vyriausiam mankštos dalyviui – 77 metai.

Tikslus dalyvių skaičius paaiškės susumavus galutinius rezultatus. Akcijoje dalyvavusios ugdymo įstaigos rengia ataskaitas ir vaizdinę medžiagą apie mankštą. Duomenys apie mankštos masiškumą bus teikiami rekordus registruojančiai agentūrai „Factum“, bus renkami aktyviausi ir išradingiausi ugdymo įstaigų kolektyvai.

“Vakarų ekspresas”

Rašyti komentarą