Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės muziejaus žaislų kolekcija pasipildė naujais eksponatais (nuotr.)

Publikuota: 2011 spalio 20 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Iš Viktorijos Liampert lėlių parodos atidarymo muziejuje. (Liudo Mockaus nuotr.)Iš Viktorijos Liampert lėlių parodos atidarymo muziejuje. (Liudo Mockaus nuotr.)

Šilutės muziejus, rengdamas parodą „Viktorijos Liampert lėlių pasaulis“, šilutiškių prašė padovanoti žaislus, pagamintus iki 1990 metų. Į šį prašymą jau atsiliepė M. Būdvytis, S. Misevičiūtė, O. J. Narušienė ir V. Varoneckaitė.

Šie žmonės muziejaus žaislų kolekciją papildė guminiais, pliušiniais žaislais, klounais ir lėlėmis. Itin įspūdingas klounų rinkinys – jį sudaro maži, dideli, stori, ploni, ryškiaspalviais drabužiais aprengti 7 klounai. Kiekvienas jų verčia nusišypsoti.

Didžiausio muziejininkų dėmesio sulaukė lėlė mulatė, parvežta iš Vokietijos. Vieni žavėjosi, kiti kalbėjo, jog tokios lėlės savo vaikui neduotų. Ir tai tik dėl to, kad ji išraiškinga – patempta lūpa, su ašaromis akyse.

Muziejui padovanota ir itin išpuoselėta, tautiniais drabužiais aprengta lėlė Inga. Jos net plaukai, supinti į kasas, žvilga.

Turbūt kiekvienas vaikystėje girdėjo, kad meluojant nosis auga kaip Pinokiui. Dabar vienas toks Pinokis glaudžiasi ir muziejaus fonduose.

Tačiau tai tik keli muziejui padovanoti žaislai. Muziejaus žaislų kolekciją papildė iš viso 19 naujų eksponatų.

Šilutės muziejuje (Lietuvininkų g. 36) vis dar veikia paroda „Viktorijos Liampert lėlių pasaulis“. Kviečiame apsilankyti. Vis dar laukiame ir Jūsų žaislų, kurie namuose neberanda sau vietos.

klounaslėlė Ingalėlė

Šilutės muziejaus informacija ir nuotr.

Rašyti komentarą