Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nauja Šilutės lietuvininkų viltis – fortepijono mokytoja L. Kašėtienė

Publikuota: 2011 spalio 19 Kategorija: Kultūra, Įvertinimas

L. Kašėtienė (dešinėje) Šilutėje dažnai pasirodo ir su gitara rankose. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)L. Kašėtienė (dešinėje) Šilutėje dažnai pasirodo ir su gitara rankose. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės r. savivaldybės „Lietuvininkų vilties“ premija šiai rajono vaikų meno mokyklos mokytojai – metodininkei ir koncertmeisterei skirta už Pamario krašto kultūros garsinimą Lietuvoje ir pasiektus laimėjimus.

„Lietuvininkų vilties“ premija įsteigta 2002 metais Šilutės r. savivaldybės tarybos sprendimu. Ji skiriama asmeniui ar organizacijai, kurie ypatinga savo veikla ir darbu garsina Pamario krašto kultūrą Lietuvoje ar už jos ribų ir pasiekia ženklių laimėjimų, buria jaunus žmones ir skatina jų bendruomenišką ugdymąsi.

Premiją sudaro laureato diplomas, statulėlė ir piniginė premija (3000 Lt).

Šių metų „Lietuvininkų vilties“ premijai gauti buvo pristatyti iš viso keturi kandidatai. Be Liudmilos Kašėtienės, į vieną garbingiausių apdovanojimų Šilutės rajone taip pat pretendavo pedagogas, muzikantas, ansamblio „Karčiama“ vadovas Vygantas Stoškus, Kintų dailės mokyklos mokytojas – metodininkas, juvelyras, projekto „Tarptautinis emalio miniatiūrų simpoziumas „Pamario ženklai„“ autorius Romas Tarvydas ir Šilutės pirmosios gimnazijos direktorė Laima Spirgienė.

Anksčiau “Lietuvininkų vilties” premija būdavo teikiama lapkričio pradžioje, minint Pasaulinę jaunimo dieną. Informacijos apie šiųmetės įteikimo renginį komitetas kol kas nepraneša.

3 skaitytojų komentarai
2011 spalio 19d., 16:2378.61.235.47
L.Kašėtienė tikrai verta premijos. Kokią veiklą ypatingą atlieka Spirgienė? Gal kolektyvas ir galėtų būti įvertintas, bet direktorė.., atsiprašau…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 5

Atsakyti

jaunimas 2011 spalio 20d., 15:10193.219.185.10

Kas ta L. Kašėtienė ? Klausia jaunimas.
Kaip ji buria Šilutės jaunimą ir garsina Šilutės kraštą? Dar vienas jaunimo klausimas.
Ir šį kartą komisija nesivadovavo pačios priimtais nuostatais. Gaila…
Šiai nominacijai neturėjo lygiaverčių varžovų – V. Stoškus. Ačiū jam už nuoširdų ir beatodairišką darbą su vaikais ir jaunimu.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 12

Atsakyti

Jaunuolė 2011 spalio 23d., 13:5178.61.196.192
Ši moteris dirba su jaunimu jau beveik dvidešimt metų. Jos mokiniai yra tarptautinių ir nacionalinių konkursų nugalėtojai, kurie garsina Šilutę visoje Lietuvoje ir net už jos ribų. Gaila, kad jaunimas nesidomi tikrąją muzikos kultūra ir nežino tų žmonių kurie skatina jaunimą tobulėti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą