Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vileikių ir Plaškių užkardų vadai keičiasi vietomis

Publikuota: 2011 spalio 13 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Nuo pirmadienio, spalio 17 d., keičiami dviejų sieną su Rusija saugančios Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Pagėgių rinktinės užkardų vadai.

Iki šiol VSAT Pagėgių rinktinės Vileikių užkardai vadovavęs majoras Vytautas Didžiūnaitis (nuotraukoje ketvirtas iš kairės) perkeliamas į Plaškių užkardos vado pareigas, o buvęs Plaškių užkardos vadas majoras Marius Mulskis (pirmas iš kairės) užims Vileikių užkardos vado vietą.

Penktadienį VSAT Pagėgių rinktinės vadas pulkininkas Rimantas Timinskis (trečias iš dešinės) ir jo pavaduotojas Štabo viršininkas pulkininkas Vytautas Dabulskis (antras iš dešinės) V. Didžiūnaitį ir M. Mulskį pristatė naujiems užkardų kolektyvams. Ceremonijose dalyvavo ir kitų 5 Pagėgių rinktinės užkardų vadai.

Šie pakeitimai atlikti siekiant tobulinti tarnybos organizavimą pasienyje su Rusija, taip pat efektyviau valdyti VSAT žmogiškuosius išteklius. Siekiama, kad tokia priemonė padėtų efektyviau užtikrinti sienos su Rusija, kuri yra ir Šengeno išorės siena, apsaugą ir kovą su įvairiais pažeidėjais.

Toks užkardų vadų perkėlimas ateityje gali būti vykdomas ir kitose VSAT rinktinėse. Iš viso VSAT yra 37 užkardos.

VSAT inf.

Rašyti komentarą