Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Es-ta-ka-da! – Kada?..

Publikuota: 2010 vasario 24 Kategorija: Nuo'monės

O. Lidžiaus nuotr.O. Lidžiaus nuotr.

Politinis pingpongas dėl estakados ant potvynio užliejamo kelio į Rusnę stebėtojams iš abiejų Nemuno krantų baigia nusibosti.

Ir reikėjo gi Šarūnui Laužikui, Šilutės r. savivaldybės administracijos direktoriui, pasirašyti tą nelemtą estakados projektavimo sutartį už 800 tūkst. litų. Tai dabar jis ir pats vargsta atsirašinėdamas į Šilutės liberalsąjūdiečių viešus pareiškimus, ir kitus vargina niekaip nesibaigiančiais politiniais pareiškimais.

Prisiminkime, kaip nuo praeito rudens Š. Laužikas buvo atakuojamas pareiškimais, kad vietoj planuojamos statyti stacionarios estakados būtų galimą suręsti žymiai pigesnę laikiną rampą. Bet jis atsilaikė, atsakydamas oponentams jam įprastu būdu – informaciniais pranešimais spaudoje.

Tada liberalai sujudo ir atkapstė, kad pasirašant garsiąją estakados projektavimo sutartį buvo pažeistas viešųjų pirkimų įstatymas. Apie savo pasiekimus kasantis po estakados pamatais jie paskelbė šį pirmadienį (str.“Ko neskelbia Šarūnas Laužikas”).

Todėl Š. Laužikui vėl teko imti į rankas plunksną, kad atsakingai praneštų, “jog Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) prie Ūkio ministerijos specialistai, vertindami viešųjų pirkimų dokumentus, padarė šiurkščių klaidų arba vykdė kažkieno politinius užsakymus” (iš vasario 23 d. Š. Laužiko informacinio pranešimo).

Būtų naivu manyti, kad po tokio pranešimo liberalai nuleis rankas. Juolab, kad Š. Laužikas savo pareiškime, nors ir ne tiesiogiai, bet leido suprasti, kad būtent liberalsąjūdiečius kaltina užsakius jam nepalankias VPT išvadas.

Įdomu, kaip visa tai baigsis.

Trumpam grįžkime prie pačios estakados. Pažadai ją pastatyti per gerus 10 pastarųjų metų net dviem politikams – Virginijui Martišauskui ir Audriui Endzinui padėjo laimėti rinkimus į Seimą (po 2 kartus). Tačiau rusniškiams nuo to netapo lengviau gyventi.

Estakados korta sėkmingai būdavo kertama ir kone per kiekvienus rinkimus į rajono savivaldybės tarybą. Bet salos gyventojams ir toliau per potvynius tenka plauti mašinų ratus, kad pasiektų namus.

Ar jie ir vėl turėtų pasitikėti politikais, kurie tvirtina, kad estakada gali būti pastatyta per artimiausius kelis metus?

Nie-ka-da.

Orestas

P.S.Vienas išminčius yra pasakęs: „Niekas kitas taip nuoširdžiai netiki savo melu, kaip politikas“.

Rašyti komentarą