Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pamoka pasienio žvalgams: įkliuvai – mokėk baudą

Publikuota: 2010 vasario 23 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnyba (toliau – VSAT) Pagėgių rinktinės Plaškių užkardos pareigūnai Šilutės rajono Šilininkų kaimo ribose sulaikė jiems jau žinomą 18 – metį tauragiškį, kuris, įtariama, pasienio su Rusija ruože žvalgė VSAT patrulių judėjimą.

Baltu kombinezonu apsirengęs jaunuolis stoviniavo prie krūmų netoli Nemuno upės, kurios viduriu eina siena su Rusijos Federacija. Todėl pasieniečiai jį ir sulaikė.

Paaiškėjo, kad tai jiems jau žinomas 18 – metis tauragiškis. Pasienio ruože jis neturėjo privalomų asmens tapatybę patvirtinnačių dokumentų. Dėl tokio pat pažeidimo VSAT pareigūnai jį jau buvo neseniai sulaikę ir baudę administracine tvarka.

Šįsyk už pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą tauragiškiui Plaškių pasieniečiai skyrė 400 Lt baudą.

Įtariama, kad jis pasienyje galėjęs žvalgyti VSAT patrulių judėjimą ir informaciją apie tai perduoti cigarečių kontrabanda užsiimantiems asmenims.

Pasienyje su Rusija baltais kombinezonais apsirengusių asmenų VSAT pareigūnai sulaiko kiekvieną žiemą. Paprastai cigarečių kontrabandininkai ar jų parankiniai taip maskuojasi sniege, tikėdamiesi likti nepastebėti pasieniečių.

Rašyti komentarą