Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilumos ūkis: įstatymo pataisos Šilutės galvosūkio neišsprendė

Publikuota: 2011 rugsėjo 30 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

LR Seimui nusprendus tik šešių didžiųjų Lietuvos miestų šilumos tiekėjams uždrausti patiems prižiūrėti ir daugiabučių namų šilumos punktus, už šią paslaugą imant papildomą mokestį, Šilutės r. savivaldybei tenka grįžti prie rajono tarybos Kontrolės komiteto dar praeitą savaitę iškelto klausimo: kaip vietos valdžia galėtų padėti gyventojams sumažinti jų išlaidas šildymui.

Kai kurie Šilutės politikai laikosi nuomonės, kad ta pati įmonė – šiuo atveju savivaldybei pavaldi UAB „Šilutės šilumos tinklai“ – negali tiekti vartotojams šilumą ir tuo pačiu prižiūrėti daugiabučių šilumos punktus, nes šiam paslaugos teikėjui tai tarsi ir suteikia galimybę piktnaudžiauti, sau naudingai reguliuojant šilumos srautą į namus. Todėl Kontrolės komitetas pavedė savivaldybės administracijai parengti pasiūlymų, daugiabučių namų šilumos punktų priežiūrą būtų galima perleisti kitam sertifikuotam šios paslaugos teikėjui.

Tiesa ta, kad Šilumos ūkio įstatymas nedraudžia patiems gyventojams ar jų bendrijoms patiems pasirinkti atestuotą įmonę jų šilumos punktams prižiūrėti. Išskyrus tuos atvejus, kai vietos savivaldybių tarybos nusprendžia kitaip.

R. Ambrozaičio nuomone, gyventojams vis dar stinga informacijos apie jų teisę patiems pasirinkti įmonę namo šilumos punktui prižiūrėti. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

R. Ambrozaičio nuomone, gyventojams vis dar stinga informacijos apie jų teisę patiems pasirinkti įmonę namo šilumos punktui prižiūrėti. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Tai kodėl Šilutėje, kur rajono valdantieji dar nėra atėmę iš gyventojų šios pasirinkimo teisės, vietos valdžia dar turi sukti galvas, kaip padėti žmonėms ja pasinaudoti? Juolab, kad šiame mieste veikia bent trys įmonės, neskaitant šilumą tiekiančios UAB „Šilutės šilumos tinklai“, turinčios teisę teikti šilumos punktų priežiūros paslaugą.

Šilutės r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Raimundo Ambrozaičio nuomone, gyventojams stinga informacijos ne tik apie teisę pasirinkti kitą šilumos punkto prižiūrėtoją, bet ir apie finansinę naudą. Mat dabar visos kalbos apie tai dažniausiai grindžiamos tiktai prielaidomis, kad šilumos punktų priežiūrą atskyrus nuo šilumos tiekimo gyventojams gali sumažėti išlaidas šildymui.

Todėl, anot R. Ambrozaičio, savivaldybėje svarstoma apie galimybę surengti rajone informacinę kampaniją, kurios metu gyventojai, be kita ko, būtų informuojami apie konkrečius atvejus, kaip sekasi taupyti toms dviem ar trim daugiabučių bendrijoms, kurios jau atsisakė šilumos tiekėjų paslaugų šilumos punktams prižiūrėti.

Tikėtina, kad daugiabučių gyventojai tuo pačiu bus raginami savo šilumos punktuose sumontuoti automatinius reguliatorius, kurie, pasak R. Ambrozaičio, gali sumažinti šildymo išlaidas nuo 10 iki 20 procentų.

Dabar Šilutės gyventojai už šilumos punktų priežiūra moka vidutiniškai 16 centų (su PVM) už turimo buto kvadratinį metrą.

Pernai rudenį UAB „Šilutės butų ūkis“ mėgino savo žinion perimti savo administruojamų daugiabučių namų šilumos punktus. Nors įmonė žadėjo pigesnę paslaugą ir mažesnes išlaidas šildymui, gyventojai vangiai rinkosi į susirinkimus. Tokiam daugiabučių administratoriaus užmojui tąkart pasipriešino ir „Šilutės šilumos tinklų“ bendrovės steigėja bei pagrindinė akcininkė savivaldybė. Todėl šioje Šilutės šilumos ūkio srityje viskas liko kaip buvę.

5 skaitytojų komentarai
Abonentas 2011 rugsėjo 30d., 16:1278.61.57.176

Žinau vieną įmonę kuri gali labai, labai gerai sureguliuoti šildymą už labai, labai priimtiną kainą.
Pirma konsultacija visai, visai nemokama. Vėlesnės, abonentinės, paslaugos teikiamos pagal įmonės patvirtintą tarifą. Abonentinių mokėjimų laikas neapsiriboja šildymo laikotarpiu. Sutarties laikas neribojamas tik jūsų gyvenimo trukme, sutartis nenutraukiama ir pratęsiama su visais jūsų turto paveldėtojais.
Pageidaujantys nesudaryti sutarties bus apmokestinami papildomu abonentiniu tarifu: ,,abonentas +” – priskaičiuojant delspinigius už neaptarnautą laikotarpį.
Todėl primygtinai siūlome abonentinius pervedimus už reguliavimą daryti iš anksto – tuo jūs sutaupysite mūsų kantrybę jūsų pinigams.
Registruotis reguliuojamais abonentais galima šiame portale nurodant savo pavardę ,vardą, gimimo metus ir vietą, asmens kodą, atsiskaitomosios sąskaitos numerį ir banką kuriame ji yra. Nurodantiems ir prisijungimo prie sąskaitos slaptažodžius bus taikomas pirmumas.
Garantuojame, jog visi pateikę išsamią informaciją pajus mūsų dėmesį savo bankinėse sąskaitose.
Priešingu atveju pateiktą informaciją atidžiai patikrinkite ir pakartokite.

Absoliučiai akivaizdi nesąmonė Bet, atrodo, gali būti ir taip. Todėl verta būti atidiems.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 25

Atsakyti

Kastytis 2011 rugsėjo 30d., 17:3478.61.238.195
Debilas ir Afrikoj debilas …:) Cia pirmam komentarui :)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 2

Atsakyti

Abonentas 2011 rugsėjo 30d., 18:5078.61.57.176

Abonentas ir Afrikoj Abonentas… – čia antram komentarui

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 17

Abonentas 2011 rugsėjo 30d., 18:5478.61.57.176

Taigi prašiau sąskaitos numerio, Kastyti. Ne tik vardo, pavardės ir gyvenamos vietos.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 18

Morfijus 2011 spalio 3d., 09:42195.182.76.59
Kažkam su jumoru “kūdai ” :)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą