Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kęstas Komskis toliau kasasi po Šarūnu Laužiku

Publikuota: 2011 rugsėjo 19 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

K. Komskis ne juokais užsimojo išvilkti į dienos šviesą buvusį Šilutės r. savivaldybės administracijos direktorių. (Oresto Lidžiaus nuotr.)K. Komskis ne juokais užsimojo išvilkti į dienos šviesą buvusį Šilutės r. savivaldybės administracijos direktorių. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

LR Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas „tvarkietis“ Kęstas Komskis ne juokais užsimojo išvilkti į dienos šviesą buvusį Šilutės r. savivaldybės administracijos direktorių konservatorių Šarūną Laužiką.

Šį pirmadienį Šilutės r. savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje pagėgiškis Seimo narys K. Komskis pranešė, kad kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą ir Generalinę prokuratūrą dėl galimai neskaidraus viešojo pirkimo, parenkant šilumos tiekėją keturioms Šilutės rajono mokykloms – Rusnės specialiajai, Švėkšnos sanatorinei, Vainuto vidurinei ir Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos Inkaklių skyriui.

Ne gana to, anot K. Komskio, Klaipėdos rajono Medsėdžių kaime registruotos UAB „Juto heat“ tiekiama šiluma minėtoms mokykloms nuo šio rudens gali pabrangti net 65 procentais. Išskyrus Vainuto vidurinę, kuri nepakluso savivaldybės administracijai ir atsisakė pasirašyti šilumos tiekimo sutartį su supaprastintą konkursą laimėjusia bendrove.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Šilutės r. savivaldybės meras Virgilijus Pozingis, kuris praeitą ketverių metų kadenciją dirbo išvien su Š. Laužiku, nesiėmė nei teisinti, nei smerkti buvusio savo koalicijos partnerio. Jis tik patikslino, kad „Juto heat“ mokykloms tiekamos šilumos kaina negalės būti didesnė už „Šilutės šilumos tinklų“ bendrovės, kuri šildo Šilutės miestą ir kai kurias rajono gyvenvietes.

Tačiau, pasirodo, šiuo atveju tai reiškia viena, – kad sutartį su UAB „Juto heat“ pasirašiusioms mokykloms šildymas nuo šio rudens gali iš tikrųjų pabrangti. Tik galbūt ne tiek daug, kaip tvirtina K. Komskis.

Anot Vainuto vidurinės mokyklos direktoriaus Antano Joniko, jeigu mokykla būtų pasirašiusi sutartį su konkursą laimėjusia bendrove, jai šildymas per žiemą atsieitų iki 40 tūkst. litų brangiau. Be to, darbo netektų keturi kūrikai. Todėl mokyklos taryba nusprendusi nesusidėti su UAB „Juto heat“.

Dėl to, kad šildymas brangs, neabejoja ir Rusnės specialiosios mokyklos direktorius Romualdas Blechertas. Tačiau jis neva buvęs priverstas pasirašyti sutartį su UAB „Juto heat“, nes savivaldybė nedavė pinigų turimoms šildymo krosnims remontuoti.

Dešimčiai metų išsinuomotose mokyklų katilinėse UAB „Juto heat“ turi įrengti taip vadinamais biokuro čipsais kūrenamas krosnis. Tačiau, kaip tvirtina R. Blechertas, Rusnės specialiosios mokyklos katilinėje lig šiol niekas nė piršto nepajudino. Esą jis tik sulaukęs pažado, kad šildymo sezonas mokykloje bus pradėtas laiku…

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas K. Komskis tvirtina, kad minėtos keturios Šilutės rajono mokyklos buvo įpainiotos į galimą savivaldybės vadovų, pirmiausia buvusio administracijos direktoriaus Š. Laužiko, korupcijos atvejį.

Gaila, bet su pačiu Š. Laužiku „Šilutės ETA Žinioms“ ir vėl nepavyko susisiekti.

Beje, tai jau ne pirmas kartas per mėnesį, kai K. Komskis bando ištraukti į viešumą galimas Š. Laužiko nuodėmes. Rugpjūtį jo vadovaujama Seimo komisija ėmėsi plačiai nuskambėjusio Šilutės Vydūno gimnazijos atnaujinimo – komisija aiškinasi, ar už nekokybiškai atliktus gimnazijos pastato atnaujinimo darbus kartais nebuvo sumokėta pernelyg brangiai ir ar tuometinio savivaldybės administracijos direktoriaus Š. Laužiko ir renovacijos generalinio rangovo – UAB „Pireka“ nesiejo korupciniai santykiai.

Tačiau ir tai dar ne viskas. Praeitą savaitę Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pradėjo tyrimą dėl Š. Laužiko veiklos atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms, – pastarajam vadovaujant savivaldybės administracijai, į jo žmonos Beatričės Laužikienės įmonės sąskaitą savivaldybė pervedė daugiau kaip 9000 litų.

Susiję straipsniai:  “Šarūnui Laužikui – nauji įtarimai supainiojus interesus”“Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas užsimojo prieš Šilutės konservatorių lyderį”

16 skaitytojų komentarų
NA na 2011 rugsėjo 19d., 16:4984.15.191.147
JUOKIASI PUODAS, KAD KATINAS JUODAS……..AR KARTAIS NE RINKIMAI ARTĖJA….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 22 Thumb down 2

Atsakyti

jurgis 2011 rugsėjo 19d., 19:0478.61.50.150
Reikia gerai pasirausti ir po Komskių darbelius. Išlys irgi įdomių dalykėlių.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 1

Atsakyti

Kontrole 2011 rugsėjo 20d., 10:4578.61.248.229
NA na ir jurgis tikri veplos. Dziaukites, kad nors kas rimtai kimba i didziausia rajono plešiką. Gal kada nors baigsis Lauziko era.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 9 Thumb down 7

Atsakyti

MUNREKINS 2011 rugsėjo 20d., 11:38193.219.60.1

AMEN

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 5

Joo 2011 rugsėjo 19d., 19:1878.59.63.123
Rinkimai artėja ar ne, bet juodus darbelius reikia į dienos šviesą išvilkt. Kad visi žinotų kas per paukšteliai Šilutėje skraido. O šiaip tam darbui padaryti Šilutėje lyg ir nėra kam, visi savi ir daugmaž vienodai prisidirbę. Dėkingas Komskiui.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 13 Thumb down 10

Atsakyti

v 2011 rugsėjo 19d., 20:2978.61.32.120
Dekoti lyg ir ankstoka,bet jeigu tokiais tempais Komskis ims vilkti i dienos sviesa juodus juodosiu darbelius bus galima ne tik dekoti,bet ir i seima isrinkti.Vien prevencijos prasme tai yra be galo gerai.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 9 Thumb down 6

Atsakyti

Stasas 2011 rugsėjo 20d., 10:4778.61.248.229
Pritariu

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 5

S. 2011 rugsėjo 19d., 20:0288.216.84.126
Čia nieko naujo neparašyta.Visi žinome, kad Laužikas yra prisidirbęs storiau kaip sibirinė meška.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 3

Atsakyti

Šarūnas 2011 rugsėjo 19d., 20:1781.7.78.17
Rinkimų karštinė ar (ir) Pagėgių sindromas
„Seimo narys K. Komskis pranešė, kad kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą ir Generalinę prokuratūrą dėl galimai neskaidraus viešojo pirkimo, parenkant šilumos tiekėją keturioms Šilutės rajono mokykloms…“(Šilutės ETA Žinios 2011 09 19). Gal geriau pats įžymusis antikorupcinės komisijos pirmininkas viską skaidriai ištirtų Šilutės rajono savivaldybėje, kurioje nuo pat Lietuvos vardo paminėjimo prieš tūkstantį metų visus sprendimus priiminėjo ne rajono taryba, ne meras ( kuris aplamai nieko nebuvo girdėjęs), o tik vienas Š.Laužikas. Jis suspėdavo konkursus slaptai ir neteisėtai skelbti ir šilumos tiekėjus parinkti ir mokyklų remontų rangovus surasti….ir net Pagėgius nuo Šilutės atskirti, ir net galimai padėjo K.Komskiui Pagėgių meru ir Seimo nariu tapti..
Gal ir man reikia šaukti (bet kur ten Šilutės rajono savivaldybės tarybos narys, dar opozicijoje, būtum Seimo narys, tai ir ……), gal ir visiems Šilutės krašto nepriklausomybės šalininkams: kreipsimės į Generalinę prokuratūrą ir į Viešųjų pirkimų tarnybą dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų remontuojant Pagėgiuose savivaldybės pastatą, vaikų darželį ar kultūros namus. Ir kas gali paneigti, kad šių objektų rangovai galimai nebuvo įpainioti į galimą savivaldybės vadovų, pirmiausia galimai buvusio ir galimai esamo Pagėgių savivaldybės merų, korupcijos atvejį. Ir kas gali atsakyti į klausimą: kodėl galimi kontrabandos takai galimai iš Rusijos į Tauragę veda galimai pro Pagėgius…??? Kviečiu visus, kas neabejingas Šilutei (kol dar ne Šilokarčiama), į žygį atsiimti Pagėgius. Mes be Pagėgių nenurimsim!!!
O jeigu rimtai, ar mes norime Lietuvoje turėti nepriklausomą nuo užsienio žaliavų energetiką? Šilutės „Šilumos tinklai“ didžiąją dalį šilumos energijos jau keletą metų gamina iš atsinaujinančių energijos šaltinių, pjuvenų, drožlių, šiaudų. Ar kas kada mažose katilinėse rimtai skaičiavo kiek kainuoja šildymas? Žinoma buvo tik kuro (dažniausia akmens anglies kaina). Sunaudota elektros energija, vanduo, kūrikų atlyginimai, remonto ir kitos pridėtinės išlaidos būdavo nurašomos į bendras mokyklų ar kitų biudžetinių įstaigų išlaidas. Gal dar ir anglies kažkam „nubyrėdavo“.
Naudojant šiaudus, pjuvenas ir kitas vietines kuro rūšis, gali užsidirbti mūsų ūkininkai, mažos įmonės, mokykloms nebereikia užsiimti joms nebūdinga ūkine veikla. Manau, kad prieš rengiant tokią galimai „objektyvią“ spaudos konferenciją, LR Seimo narys K.Komskis galėjo kreiptis informacijos į Šilutės rajono savivaldybės merą ar į administracijos ūkio skyrių, kurie žymiai geriau žino apie šį šilumos tiekimo projektą.
Kas gali paneigti, kad tokių pareiškimų tikslas galimai nėra įbauginti Šilutės rajono tarybos opoziciją ir pasiekti tokio pat „tobulo“ valdymo kaip Pagėgiuose.
Pagarbiai ir be pykčio
Šarūnas Laužikas

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 13 Thumb down 14

Atsakyti

v 2011 rugsėjo 19d., 21:0378.61.32.120
ar galite gerbiamas Sarunai ranka pridejes prie sirdies pasakyti kad Jums metami kaltinimai yra neteisingi
ar galite paneigti tai ka zmones zino bet su irodymais sunkoka del vykdomos politikos tokiais reikalais
vadybininkas Jus buvote neblogas bet apetitas dar didesnis
visuomene laukia tos x valandos yra viltis kad ji jau netoli

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 2

Atsakyti

Joo 2011 rugsėjo 20d., 09:2178.59.63.123
Sunku patikėti kad čia pasireiškė pats Š. Laužikas. Manau kad pirmokas rišliau dėlioja savo mintis. Na taip, talentas visada psireiškia ne pasisakymuose bet suktybėse.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 5

Atsakyti

RS 2011 rugsėjo 20d., 10:5378.61.248.229
Šarūnai, tu juokingas. Asmeniskai Tau tikrai nereikėtu savęs tapatinti su nepriklausomybininkais. Tokie kaip tamsta kompromituoja Sąjūdį, nepriklausomybę.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 4

nuomone 2011 rugsėjo 20d., 07:0082.135.247.12
as tai isivaizduociau taip: kai zmogus nekaltas, tai niekas jam tos kaltes ir neprilipins, taciau sprendziant is to, kad kai kurie staripsnyje minimi asmenys labai bijo bet kokiu komisiju, atrodo, kad su sazine pas juos ne viskas gerai….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 2

Atsakyti

MUNREKINAS 2011 rugsėjo 20d., 11:40193.219.60.1
Ale kom tas viskas baigsis? Čia, brač, ne Anatolijaus uraganas.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 6

Atsakyti

močiutė 2011 rugsėjo 20d., 20:3184.15.151.162
Šarūnai, mielas, o aš taip tikėjau…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 3

Atsakyti

Jonas 2011 rugsėjo 20d., 20:5884.15.151.162
O TU Arvydai, juk sakei, kad su tvarkiečiais tvarką padarysi, deja, jos nematyti..

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą