Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Švėkšniškiai mels Dievą vesti Lietuvos rinktinę į pergales

Publikuota: 2011 rugpjūčio 30 Kategorija: Rajone

Akcijos „Varom už Lietuvą“ dalyviai prie žydinčio krepšinio kamuolio Švėkšnoje. (fanspace2011.com/varom/ nuotr.)Akcijos „Varom už Lietuvą“ dalyviai prie žydinčio krepšinio kamuolio Švėkšnoje. (fanspace2011.com/varom/ nuotr.)

Antradienio pavakarę, 18 val., Švėkšnos (Šilutės r.) Šv. Jokūno katalikų bažnyčioje bus aukojamos Šv. Mišios už tautą, krepšinį ir Lietuvos rinktinės pergales trečiadienį prasidedančiose 37 – ojo Europos vyrų krepšinio čempionato varžybose.

Po Šv. Mišių šio miestelio centre, skverelyje prie paminklinės koplytėlės knygnešiams, bus iškilmingai atidengtas krepšinio šventei skirtas paminklas iš akmens ir metalo.

Ant maždaug 800 kg svorio ir 1,3 metro aukščio akmens iškalti Lietuvos Respublikos kontūrai su šešiais miestais, kuriuose vyks Europos krepšinio čempionato varžybos. Iš tų miestų „išdygusios“ metalinės ąžuolo šakos viršuje susipina į krepšinio tinklelį.

Naująjį miestelio akcentą pagal Švėkšnos seniūno Alfonso Šepučio nupieštą eskizą be jokio atlygio padirbo akmens apdirbimo meistrai Steponas Bumbulis (Stemplių kaimas, Švėkšnos sen.) ir Juozas Mikužis (Pakalniškės km., Klaipėdos r.). Metalinę dalį nukalė kalvis Dainius Šarkus iš Švėkšnos pašonėje įsikūrusio Pavilnučio kaimo.

Šalia paminklo švėkšniškiai pastatė ir specialų stendą, ant kurio, pasak seniūno A. Šepučio, bus rašomi visų Lietuvos krepšinio rinktinės varžybų rezultatai.

Seniūno teigimu, Europos vyrų krepšinio čempionatui skirto akcento atidengimo iškilmėse planuoja dalyvauti krepšininkas Ramūnas Šiškauskas (jeigu suspės grįžti iš Rusijos sostinės Maskvos), taip pat kraštiečiai Lietuvos studentų krepšinio lygos prezidentas Rimantas Cibauskas ir garsusis krepšinio treneris Stepas Kairys, Šilutės r. savivaldybės vadovai.

Švėkšnoje yra ir daugiau su krepšiniu susijusių akcentų. Centrinėje miestelio dalyje ne pirmą mėnesį žydi gėlynas, savo forma ir spalvomis primenantis oranžinį kamuolį. Liepos 26 d. prie jo nusifotografavo visą šalį suvienijusios akcijos „Varom už Lietuvą“ dalyviai.

silute500.lt ir silutesetazinios.lt informacija

1 skaitytojų komentaras
edward's 2011 rugpjūčio 30d., 14:3581.7.78.91
Labai smagu skaityti tokias krepsinio palaikymo akcijas.
Matosi,kad krepsinis Sveksnoje ypatingai laukiamas.
Sekmes Jusu iniciatyvose.Saunuoliai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą