Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rugsėjo 1 – ajai besiartinant: policija tikisi vairuotojų atidumo ir supratingumo

Publikuota: 2011 rugpjūčio 25 Kategorija: Teisėtvarka

Pirmosiomis rugsėjo dienomis pamario pareigūnai, siekdami išvengti pavojaus gatvėje ir kelyje, skatins mokinius prisiminti saugaus eismo taisykles, budės prie miesto mokyklų esančių sankryžų ir pėsčiųjų perėjų, jiems talkins policijos rėmėjai, praneša Šilutės r. policijos komisariatas.

Po atostogų vaikai būna išsiblaškę, todėl, norint išvengti pavojaus kelyje, būtinas atidumas. Dar daugiau atidumo ir žinių reikia, jei pasikeitus vaiko mokymo įstaigai ar mokyklai, pasikeičia eismo aplinka (vaiko kelias į mokyklą). Visi tėvai kasdien nerimauja dėl to, ar saugiai jų atžalos nukeliaus iki mokyklos ir sugrįš į namus. Jaustis saugiam bet kur ir bet kada – svarbu kiekvienam iš mūsų.

Vis dėlto apie saugų eismą derėtų mąstyti ne tik artėjant mokslo metams, bet nuolat. Tėveliai turėtų diegti savo vaikams saugaus eismo įgūdžius visus metus, būti tinkamu pavyzdžiu savo vaikams. Tai jų pareiga.

Policijos pareigūnai įspėja vairuotojus keliuose ir gatvėse būti atidesniais, mandagiais, tolerantiškais.

Jau artimiausiomis dienomis patruliai sustiprins kontrolę ir stebės, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklėse numatytų pareigų prieš pėsčiuosius eismo dalyvius.

Siekiant nepasunkinti transporto judėjimą, automobilius statyti derėtų tik tam skirtose vietose. Kitais atvejais vairuotojams bus taikomos baudos pagal LR ATPK 1241 str. nuo 100 Lt iki 300 Lt.

Šilutės r. policijos informacija

Rašyti komentarą