Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Etikos komisija: Šilutės tarybos opozicijos vienuoliktukas – nekaltas

Publikuota: 2011 rugpjūčio 25 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Š. Laužiko vadovaujama tarybos opozicija sėkmingai atlaikė 'darbiečių' puolimą. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Š. Laužiko vadovaujama tarybos opozicija sėkmingai atlaikė 'darbiečių' puolimą. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės r. savivaldybės etikos komisija nesiėmė teisti 11 rajono tarybos opozicijos narių už tai, kad šie viešai pareiškė nepasitikėjimą savivaldybės administracijos direktore „darbiete“ Ida Vasiljeviene.

Nepasitikėjimo administracijos direktore pareiškimas buvo perskaitytas birželio 30 d. tarybos posėdyje. Jį pasirašė 11 opozicijos narių iš 12.

I. Vasiljevienė buvo kaltinama buvusio savo darbdavio ir idėjinio vado, rajono tarybos nario Sauliaus Stankevičiaus verslo įmonių protegavimu ir aplaidžiu savo pareigų vykdymu.

Tarybos „darbiečiai“ su S. Stankevičiumi priešakyje šiuose kaltinimuose įžvelgė šmeižto, todėl kreipėsi į Etikos komisiją, kad ši įvertintų nepasitikėjimo pareiškimą pasirašiusių politikų elgesį. Panašaus turinio skundą etikos sargams įteikė ir I. Vasiljevienė.

Šiuos du skundus Šilutės r. savivaldybės etikos komisija nagrinėjo šį trečiadienį, rugpjūčio 24 d. Komisijos pirmininkė konservatorė Vincenta Bubilienė, kurios pavardė minima kartu su kitais 10 „darbiečių“ skundžiamų tarybos „maištininkų“, nuo skundų svarstymo nusišalino.

Anot šios komisijos ir rajono tarybos nario liberalsąjūdiečio Jono Purlio, etikos sargams pristigo skundžiamų politikų kaltės įrodymų ir kitų argumentų.

„Nei viena, nei kita pusė nepateikė įtikinamų argumentų, – tvirtino Etikos komisijos narys. – Kita vertus, politikams būdingi aštresni pasisakymai. Todėl buvo apsiribota skundų svarstymų komisijoje“.

I. Vasiljevienės skundą dėl Šilutės r. savivaldybės tarybos opozicijos jai pareikšto viešo nepasitikėjimo prieš kurį laiką atmetė ir vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Dėl I. Vasiljevienės atleidimo iš savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų Taryboje turėjo būti balsuojama praeitą mėnesį. Tačiau išvien besilaikanti valdančioji koalicija pasistengė, kad jos klausimas nebūtų įtrauktas į posėdžio darbotvarkę. Prie jo greičiausiai bus sugrįžta rudenį.

5 skaitytojų komentarai
anonimas 2011 rugpjūčio 25d., 13:3982.135.221.179
O ar galima apie “valdancia gauja ” galvoti blogai.Ar ir uz tai gali nubausti. As taip blogai apie juos galvoju…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 4

Atsakyti

šilokarčiamiškis 2011 rugpjūčio 25d., 13:3981.7.78.91
Sveikinu gerbiama Lauzika atlaikius nuozmiausio prieso puolima.Sekmes.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 4

Atsakyti

Juozas 2011 rugpjūčio 26d., 08:3078.61.20.42
Mano nuomone tai pats idijotiskiausias skundas etikos komisijai koks tik gali buti. Opozicija tam ir yra, kad viesintu kiekviena jiems itarima kelianti valdanciuju darbeli. O dabar gaunasi taip kad jie yra skundziami uz tai kad atlieka tiesiogini savo darba. Butu juokinga jeigu nebutu graudu…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 2

Atsakyti

sirgalius 2011 rugpjūčio 26d., 10:5878.61.24.50

Juokiasi puodas, kad katilas juodas… Toks tokį pažino.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 3

Atsakyti

Nuomone 2011 rugpjūčio 26d., 13:1182.135.247.12
siaip tai as nesuprantu vieno, na sakykim buvo ten kazkokie pazeidimai apie kuriuos kalba opozicija, tai kodel niekas is opozicijos nepateikia jokiu irodymu? o vaikscioti ir visus melagiais ir vagiais vadinti, mano galva turgaus bobuciu o ne opozicijos darbas….

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 5

Atsakyti

Rašyti komentarą