Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas užsimojo prieš Šilutės konservatorių lyderį

Publikuota: 2011 rugpjūčio 22 Kategorija: Aktualijos

K. Komskis tvirtina turįs daugiau medžiagos apie galimai neskaidrią Š. Laužiko veiklą Šilutės r. savivaldybės administracijoje. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)K. Komskis tvirtina turįs daugiau medžiagos apie galimai neskaidrią Š. Laužiko veiklą Šilutės r. savivaldybės administracijoje. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

„Tvarkiečio“ Kęsto Komskio vadovaujama LR Seimo Antikorupcijos komisija imasi tirti dėl statybininkų darbo broko plačiai nuskambėjusios Šilutės Vydūno gimnazijos renovacijos aplinkybes. Anot pagėgiškio parlamentaro, komisiją imtis šio tyrimo paskatino Šilutės gyventojų prašymas išsiaiškinti, ar už nekokybiškai atliktus gimnazijos pastato atnaujinimo darbus kartais nebuvo sumokėta pernelyg brangiai ir ar tuometinio savivaldybės administracijos direktoriaus Šarūno Laužiko ir renovacijos generalinio rangovo nesiejo korupciniai santykiai.

Milijonai – kaip į balą

Renovuojant Vydūno gimnaziją buvo pakeisti langai, durys, sanitariniai mazgai, elektros instaliacija, priešgaisrinės saugos sistema, ventiliacija, apšiltintos sienos, stogas, įrengti du liftai, rekonstruotos patalpos. Valstybės investicijų fondui ir Šilutės r. savivaldybei visa tai atsiėjo beveik 8,7 mln. Lt.

Vydūno gimnazijos cokolinio aukšto siena. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Vydūno gimnazijos cokolinio aukšto siena. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Tačiau rangos konkursą laimėjusios vilniečių UAB „Pireka“ subrangovinės įmonės blogai uždengė pastato stogą, o drenažo aplink gimnaziją atnaujinimo darbai iš viso nebuvo įtraukti į projektą. Todėl visa griaunantis vanduo greitai ėmė skverbtis į mokyklą ir iš apačios, ir per stogą, ardydamas sienas ir viršutinių aukštų lubas.

Tokios renovacijos pasekmių nereikėjo ilgai laukti: vos daugiau kaip po dvejų metų statybininkams teko grįžti į Vydūno gimnaziją taisyti broko.

K. Komskio akys krypsta į Š. Laužiką

K. Komskio teigimu, jis jau kreipėsi į Centrinę projektų valdymo agentūrą ir Šilutės r. savivaldybę dėl informacijos apie Šilutės Vydūno gimnazijos renovaciją. Išnagrinėjusi gautą medžiagą, komisija spręsianti, ar pradėti tyrimą dėl galimų korupcinių santykių.

Anot K. Komskio, tai ne vienintelis atvejis, dėl kurio komisijos akys krypsta į buvusį Šilutės r. savivaldybės administracijos direktorių.

„Komisija turi daugiau medžiagos apie Š. Laužiką – dėl jo sutarčių su savo šeimos įmonėmis,“ – telefonu tvirtino Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas. Tačiau jis atsisakė plačiau apie tai kalbėti, teigdamas, kad jau ir taip daug pasakęs.

Š. Laužikas: „Šilutėje kartojasi Pagėgių scenarijus“

Š. Laužikui išpuoliai prieš tarybos opoziciją primena Pagėgių savivaldybės, kurios meru yra buvęs K. Komskis, vadovavimo metodus. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Š. Laužikui išpuoliai prieš tarybos opoziciją primena Pagėgių savivaldybės, kurios meru yra buvęs K. Komskis, vadovavimo metodus. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Tuo tarpu Š. Laužikas tvirtina, kad jo vadovavimo savivaldybės administracijai metais visi viešieji pirkimai buvo vykdomi skaidriai, o pastarieji įvykiai, kai rajono tarybos opozicijos nariai puolami visais įmanomais būdais, jam primenantys Pagėgių savivaldybės, kurios meru prieš brolį Virginijų Komskį buvo pats Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas, valdymo metodus.

„Prieš kurį laiką valdantieji beveik visą opoziciją apskundė etikos komisijai. Neseniai sužinojau, kad savivaldybės administracijai duotas nurodymas išknisti kaip galima daugiau mano padarytų klaidų, – telefonu sakė dabartinės Šilutės r. savivaldybės tarybos opozicijos lyderis Š. Laužikas. – Žodžiu, Šilutėje kartojasi Pagėgių scenarijus, – siekiama įbauginti opoziciją, kad valdančioji dauguma galėtų niekieno netrukdoma tvarkyti savo reikalus“.

Šilutės r. savivaldybės mero pavaduotojo pareigas nuo šio pavasario eina buvęs Seimo nario K. Komskio padėdėjas, Šilutės „tvarkiečių“ lyderis Vaidas Pavilonis, o administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigose įsitvirtino jo partietė Dainora Butvydienė, kuri praeitą kadenciją tokias pat pareigas ėjo Pagėgių savivaldybėje.

Susiję straipsniai: “Vydūno gimnazijos rekonstrukcija: milijonai – kaip į balą”

8 skaitytojų komentarai
šilokarčiamiškis 2011 rugpjūčio 22d., 15:3381.7.78.91

Lauzikas yra vienas is saziningiausiu zmoniu savivaldybeje.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 27

Atsakyti

S. 2011 rugpjūčio 22d., 15:3788.216.84.126
Pažiūrėkite į p. Laužiko dvarą ir suprasite, kur išgaravo milijonai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 27 Thumb down 11

Atsakyti

Joo 2011 rugpjūčio 22d., 16:5478.59.39.35
Nu jo, kaltas Komskis nes davė komandą išknisti kuo daugiau Laužiko klaidų. Neveltui Degutienė taip stengėsi netikrais gandais išversti Komskį iš antikorupcinės komisijos. Ponas Laužikai nebijok išsrėbti tai ką pridirbai.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 16 Thumb down 14

Atsakyti

Nu juo 2011 rugpjūčio 23d., 14:4878.61.57.176
Nu juo, ,,po kiek opiumas liaudžiai”, kaip pasakė vienas jau negyvas klasikas.
Arba: kiek kainuoja nudvėsusio asilo ausys.

Abejoju ar bus rezultatyvu, kita vertus niekada nežinai ar užantyje laikomas pyragas nevirs sunkiu akmeniu…

Įdomu bus paskaityti istorijos tęsinį

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 1

Atsakyti

nuomone 2011 rugpjūčio 22d., 20:1678.59.23.54
…kazkam neramios naktys nusimato… :) )

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 7

Atsakyti

rinkėjas 2011 rugpjūčio 23d., 06:1878.61.50.150
Toks tokį pjauna.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 2

Atsakyti

Kontrole 2011 rugpjūčio 24d., 09:3078.61.248.229
Korupcijos nusikaltimai neturi užglaistyti tik pasibaigus politiko kadencijai. Tiesiog būtina pakelti visa purva. kad veliau žmones zinotu ką renka i valdžia, partiečiai žinotu kokį partijoslyderi turi ir ka remia. Manau, kad visi musu rajono konservatoriai ir krikdemai dabar atsakingi uz Š.Laužiko darbelius. Gėda A.Bumblauskiene, V.Bubilienei, Kleinaitei, A.Krušnauskui, Z.Jauniui, J.Vičiui … kurie viska žino, bet vis tiek jį ramsto . Vadinasi – partija likviduojasi.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 3

Atsakyti

nuosliauza 2011 rugpjūčio 24d., 15:2784.15.183.180
pradekim purvus kilnoti ir liksim po purvo nuosliauzom nuo Pagegiu puses ne salciu nesulauke :D

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą