Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės “darbiečių” keršto akcija pasmerkta žlugti

Publikuota: 2011 rugpjūčio 12 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

I. Vasiljevienės pastangos atkeršyti oponentams už jai pareikštą nepasitikėjimą eina perniek. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)I. Vasiljevienės pastangos atkeršyti oponentams už jai pareikštą nepasitikėjimą eina perniek. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Etikos sargai vieną po kito blokuoja Sauliaus Stankevičiaus vadovaujamų Šilutės „darbiečių“ išpuolius prieš rajono tarybos opoziciją, išdrįsusią viešai pareikšti nepasitikėjimą jų statytine savivaldybės administracijos direktore Ida Vasiljeviene.

Pastarosios pastangos išsiplauti savo mundurą, tuo pačiu apjuodinant politinius oponentus, irgi eina perniek.

Šilutės r. savivaldybės etikos komisija (toliau – komisija), išnagrinėjusi I. Vasiljevienės skundą dėl rajono tarybos nario liberalcentristo Vytauto Laurinaičio galimo darbo laiko dubliavimo taryboje ir pagrindinėje savo darbovietėje – Vainuto vidurinėje mokykloje, už kurį jam neva galėjo būti išmokėtas dvigubas darbo užmokestis, interesų konflikto neįžvelgė.

Komisijai pristigo įrodymų, kad V. Laurinaitis iš to gavo asmeninės naudos. Todėl buvo nuspręsta, kad politikas nepažeidė jokių LR viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų.

Pats V. Laurinaitis tvirtina, kad apie šį I. Vasiljevienės skundą komisijai jis nė nebuvo informuotas. Todėl labai nustebo sužinojęs, kuo buvo kaltinamas.

Tarybos narys įsitikinęs, kad tai tebuvo dar vienas „darbiečių“ mėginimas atsilyginti jam už interpeliaciją administracijos direktorei.

Šilutės r. savivaldybės administracijos direktorės skundo prieš kurį laiką sulaukė ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (toliau – VTEK). I. Vasiljevienė prašė išaiškinti, ar 11 rajono tarybos opozicijos narių iš 12 kartais nepažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų, kai birželio 30 d. viešai pareiškė jai nepasitikėjimą. Tačiau VTEK tyrimo nusprendė nepradėti.

Analogiškas I. Vasiljevienės skundas pasiekė ir Šilutės etikos komisiją. Jos pirmininkė rajono tarybos narė konservatorė Vincenta Bubilienė, būdama tarp tų 11 pasirašiusių interpeliaciją administracijos direktorei, nuo šio skundo nagrinėjimo nusišalino, o savo įgaliojimus perdavė komisijos ir rajono tarybos nariui valstiečiui liaudininkui Algimantui Čeponiui.

Pastarasis telefonu sakė, kad šis I. Vasiljevienės skundas iš esmės bus nagrinėjamas rugpjūčio 20 d., kai bus gauti raštiški opozicijos 11 – tuko paaiškinimai, kartu su analogišku rajono tarybos Darbo frakcijos pareiškimu. Tačiau ir pats šio tyrimo vadovas, nors ir būdamas „darbiečių“ partneris rajono valdančiojoje daugumoje, nemano, kad bus rasta kokio nors pagrindo oponentams apkaltinti.

Nepasitikėjimo Šilutės r. savivaldybės administracijos direktore pareiškimas buvo perskaitytas birželio 30 d. tarybos posėdyje. Jį pasirašė 11 opozicijos narių iš 12.

Tarybos opozicija kaltino I. Vasiljevienę buvusio savo darbdavio ir idėjinio vado S. Stankevičiaus verslo įmonių protegavimu ir aplaidžiu savo pareigų vykdymu.

Šilutės „darbiečiai“ šiuose kaltinimuose įžvelgė šmeižto ir mano, kad jį viešai skleisdami tarybos nariai galėjo pažeisti pagrindinius etikos ir politikų elgesio principus – padorumo, sąžiningumo, nešališkumo ir kitus.

Dėl I. Vasiljevienės atleidimo iš pareigų rajono taryboje turėjo būti balsuojama praeitą mėnesį. Tačiau rajono valdančiosios daugumos pastangomis jos klausimas iš viso nebuvo įtrauktas į posėdžio darbotvarkę.

2 skaitytojų komentarai
anonimas 2011 rugpjūčio 12d., 15:5182.135.221.179
ida dar reikalinga patvirtinti kai kuriuos s.s. objektu detaliuosius planus virsijant uzstatymo intencyvuma ,uzstatant pastatus turincius kulturines vertybes statusa ir t.t. Taip, kad opozicija ziurekit saugokit viesa interesa .

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 33 Thumb down 2

Atsakyti

kokia 2011 rugpjūčio 13d., 14:5981.7.78.91
opozicija,jos nera,yra susitarimai…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………netikejau,kad tiek daug rasymui yra vietos,manau reiks PARASYTI

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 5

Atsakyti

Rašyti komentarą