Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Bikavos žiogeliai padžiovė klumpes…

Publikuota: 2011 rugpjūčio 04 Kategorija: Kultūra, Tradicijos

2010 metų festivalio akimirka. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)2010 metų festivalio akimirka. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Dėl netrukus prasidėsiančių Bikavėnų senųjų kaimo tradicijų kultūros centro rekonstrukcijos darbų 15 – tasis tarptautinis dainų ir šokių festivalis „Grajikit, Bikavos žiogeliai“ nukeliamas į kitus metus.

Bikavėnų festivalis plačiai žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Kiekvieną rugpjūtį čia suvažiuoja geriausios kapelos iš visų šalies etnografinių regionų, sulaukiama svečių ir iš Latvijos, Ukrainos bei Rusijos.

Deja, šį rugpjūtį į liaudiškos muzikos ir šokio šurmulį Bikavos žiogeliai mūsų jau nepakvies.

„Dabar mums ne linksmybės galvoje. Laukia rimti darbai – rekonstruosime savo kultūros centrą, – telefonu paaiškino šios kultūros įstaigos direktorė Marytė Matevičienė. – Mes dėl to labai džiaugiamės, todėl be jokios širdgėlos padžiovėme savo klumpes. Užtat kitą vasarą surengsime tokią šventę – kartu su atnaujinto kultūros centro atidarymu, – kokios dar niekas nematė“.

Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro rekonstrukcijos projektui „Bikavėnai – etnokultūros traukos židinys“ skirtas daugiau 0,5 mln. litų finansavimas. Iki kitų metų birželio galo bus atnaujintas visas centro pastatas, dalis lėšų skirta baldams ir kompiuterinei technikai įsigyti.

Atnaujintuose savo kultūros nameliuose bikavėniškiai žada dar aktyviau gaivinti senuosius tradicinius amatus, skatins savo bendruomenės narius plėtoti alternatyvią žemės ūkiui veiklą.

1 skaitytojų komentaras
Kontrole 2011 rugpjūčio 11d., 08:3578.61.248.229
…projektui „Bikavėnai – etnokultūros traukos židinys“ skirtas daugiau 0,5 mln. litų finansavimas. Straipsnio teiginys netikslus – galima suprasti, kad čia kokia nors valdžia parodė malonę. Bikavėnų bendruomenė pati aktyviai dalyvavo rajono bendruomenių “Lamatos žemė” veikloje ir jos parengtas projektas iškovojo pastato rekonstrukcijos lėšas. Kaip nebūtų keista rajono valdžia netgi stengėsi sutrukdyti o neparemti bendruomenės iniciatyvai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą