Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės pūtikai džiugina naujais laimėjimais

Publikuota: 2023 kovo 28 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Orkestro 'Pamarys' nuotr.Orkestro 'Pamarys' nuotr.

Šilutės meno mokyklos fanfarinis pučiamųjų instrumentų orkestras ,,Pamarys“ kovo 25 dieną Palangoje vykusiame XXIII Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionate (B kategorijoje) užėmė II vietą.

Šioje kategorijoje dalyvavo Vilniaus ,,Karoliniškės“, Kauno 1-os, Šiaulių ,,Dainava“, Jurbarko ,,Šventė“, Tauragės ,,Tauras“ Pasvalio raj. ,,T Brass“ Grigiškių, Plungės raj. Platelių meno ir muzikos mokyklų orkestrai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Daugeliui „Pamario“ narių tai buvo pirmasis pasirodymas Palangos koncertų salės scenoje. Visą dieną vykusiame renginyje, vienoje vietoje subūrusiame 26 geriausius Lietuvos orkestrus, jauniesiems pamario pūtikams buvo neįkainuojama galimybė patirti gerų emocijų klausant pasirodymus, dalinantis įspūdžiais, patirtimi.

Kolektyvas yra daugkartinis šio čempionato dalyvis, laureatas ir įvairių kategorijų čempionas, o vadovas Gražvydas Raila yra ne kartą iškovojęs geriausio dirigento diplomą.

Šilutės meno mokyklos fanfarinis orkestras ,,PAMARYS“ (vadovas ir dirigentas Gražvydas Raila, koncertmeisteriai – Edgaras Noreika ir Arnoldas Rumšas) su choreografine grupe ,,PAMARIETĖ“ (vadovė Judrė Railienė) yra nepakeičiamas Šilutės miesto ir rajono švenčių, eitynių, koncertų bei respublikinių festivalių dalyvis.

Kolektyvas šiais 2023 metais švenčia koncertinės veiklos 25 – metį.

Šilutę garsinantis kolektyvas yra nuolatinis respublikinių Dainų švenčių dalyvis. 2006 metais kolektyvui įteikta Lietuvos liaudies kultūros centro nominacija ,,Aukso paukštė“.

Orkestras ,,Pamarys“ su choreografine grupe ,,Pamarietė“ garsino pamario kraštą ir Lietuvą tarptautiniuose festivaliuose Prancūzijoje, Belgijoje, Lenkijoje.

Orkestro „Pamarys“ inf.

Rašyti komentarą