Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nepaprastoji padėtis pratęsta iki gegužės

Publikuota: 2023 kovo 14 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

vsat.lrv.lt nuotr.vsat.lrv.lt nuotr.

Seimas dar kartą pratęsė nepaprastosios padėties galiojimą Lietuvoje.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pristatydama projektą, Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė išreiškė viltį, kad tai jau yra paskutinis toks Vyriausybės prašymas: „Seimui yra pateikti įstatymų projektai, kuriais į tuos teisės aktus norėtume perkelti nuostatas, dėl kurių dabar nepaprastosios padėties režimas ir yra nustatytas: dėl valstybinės sienos apsaugos sustiprinimo, t. y. neįleidimo praktikos taikymo, esant masiniam migrantų antplūdžiui; taip pat dėl vizų išdavimo užsieniečiams sugriežtinimo ir dėl užsieniečių tranzito; dėl Rusijos Federacijos piliečių vykimo per išorės sieną ribojimų. Galime daryti išvadą, kad tai, ką vertinome kaip nepaprastąją padėtį, dabar, iš esmės, deja, yra tapę įprasta situacija – padėtis nesikeičia – Rusijos invazija Ukrainoje, Baltarusijos militarizacija tęsiasi toliau, didelių pokyčių šiose srityse šiuo metu nematome ir kiekvieną kartą spręsti, ar yra reikalinga nepaprastoji padėtis manome yra netikslinga.“

Pasak premjerės, nepaprastąją padėtį siūloma pratęsti tiek, kiek reikėtų laiko priimti minėtus teisės aktų pakeitimus ir jiems įsigalioti, ir tuomet tie įstatymai reguliuotų šias nuostatas bendrąja tvarka.

Šiuo metu nepaprastoji padėtis galioja iki kovo 16 d. 24 valandos 00 minučių.

Ribojant Rusijos Federacijos piliečių vykimą per Europos Sąjungos išorės sieną, Valstybės sienos apsaugos tarnyba užtikrina, kad per Europos Sąjungos išorės sieną į Lietuvos teritoriją būtų įleidžiami tik Vyriausybės nustatytus kriterijus atitinkantys Rusijos Federacijos piliečiai.

Už Seimo nutarimą „Dėl nepaprastosios padėties įvedimo“ balsavo 80 Seimo narių, prieš buvo 16, 27 parlamentarai susilaikė.

Rusijai užpuolus Ukrainą, Lietuvos Respublikos Prezidentas 2022 m. vasario 24 d. dekretu įvedė nepaprastąją padėtį visoje Lietuvos teritorijoje laikotarpiui nuo vasario 24 d. 13 valandų 00 minučių iki kovo 10 d. 24 valandos 00 minučių. Seimas tą pačią dieną nutarimu patvirtino šį Prezidento priimtą sprendimą. Nepaprastoji padėtis dėl Rusijos Federacijos veiksmų, kurie kelia grėsmę pirmaeiliams Lietuvos nacionalinio saugumo interesams, buvo pratęsiama kas tris mėnesius.

www.lrs.lt inf.

Rašyti komentarą