Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Per rinkimus – sustiprintos policijos pajėgos

Publikuota: 2023 kovo 03 Kategorija: Aktualijos, Rinkimai 2023

vrk.lt nuotr. vrk.lt nuotr.

Policijos generalinis komisaras susitiko su Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininke ir Baltųjų pirštinių atstovais. Susitikime aptartas bendras darbas prieš ir rinkimų metu, pasikeista turima informacija, aptartos kitos, su artėjančiais rinkimais susijusios aktualijos.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Policija iš anksto pradėjo ruoštis rinkimams, tam skyrė sustiprintas pajėgas ir iki šios dienos jau yra gavusi 33 pranešimus, susijusius su rinkimais. Beveik pusė iš jų (14) Vilniaus apskrityje. Pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai (Vilniaus, Utenos ir Alytaus apskrityse) pagal LR baudžiamojo kodekso 172 str. (trukdymas pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise – siūlymai pavežėti ir/ar sumokėti jei prabalsuos už konkretų kandidatą). Sutarta, kad esant būtinybei ir grėsmėms asmenų ar dokumentų saugumui, policija yra pasirengusi lydėti komisijas su dokumentais į apygardas.

Pagrindinis policijos darbas iki rinkimų – informacijos rinkimas (taip pat kriminalinė žvalgyba) ir grėsmių analizė. Pareigūnai stebi viešą erdvę, vertina visą su rinkimais susijusią informaciją. Pareigūnai susitiko su rinkiminių apygardų ir apylinkių pirmininkais, sudarytos rezervinės ikiteisminio tyrimo grupės darbui su ypatingais incidentais. Atliktas prevencinis darbas su jautriausiomis visuomenės grupėmis (slaugos namai, gydymo įstaigos, kitos globos ir rūpybos įstaigos ir pan.), pravesti mokymai policijos įstaigų atsakingiems už darbo organizavimą pareigūnams.

Rinkimų dieną taip pat dirbs sustiprintos policijos pajėgos (uniformuoti ir neuniformuoti pareigūnai), ypatingas dėmesys bus skirtas rinkiminėms apygardoms ir apylinkėms, teritorijoms šalia jų, palaikomas nuolatinis ryšys su komisijų pirmininkas.

Apie galimus balsų papirkimus ar kitus pažeidimus, susijusius su rinkimais, praneškite teisėsaugai numeriu 112 arba VRK trumpuoju telefono numerius 1855.

policija.lrv.lt ir www.vrk.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
Anonimas 2023 kovo 5d., 16:2290.131.43.178

Ar jau visi pamiršo kaip buvo numarinta Pozingiui galimai vogtu balsu Saugose byla?

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą