Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Žinau, ką renku“ kviečia į priešrinkiminius debatus Šilutės rajono savivaldybėje

Publikuota: 2023 vasario 01 Kategorija: Aktualijos, Rinkimai 2023

Organizatorių.Organizatorių.

Nešališku prisitatantis politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ vasario 11 d. 14 val. Šilutės kultūros ir pramogų centre organizuoja kandidatų į mero postą debatus.

Šilutės rajono savivaldybės gyventojai kviečiami nemiegoti prieš rinkimus ir tiesiogiai užduoti rūpimus klausimus kandidatams į merus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Žinau, ką renku“ veikia nešališkai, tad debatuose kviečiami dalyvauti visi kandidatai į merus. Savo dalyvavimą jau patvirtino Tomas Budrikis (Lietuvos socialdemokratų partija), Tomas Dulkys (Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai)), Lijana Jagintavičienė (Lietuvos regionų partija), Žygimantas Kurlianskas (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai), Vytautas Laurinaitis (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“), Daiva Plikšnienė (Liberalų sąjūdis), Vaida Pocė (Darbo partija). Debatus moderuos žurnalistas Edvinas Kučinskas.

Artėjant 2023 m. savivaldos rinkimams Šilutės rajono savivaldybės gyventojai galės rinktis net iš 9 kandidatų! Kaip ir kaskart prieš rinkimus visi kandidatai kalba apie nuveiktus darbus ir dalija pažadus rinkėjams, todėl išsirinkti nėra lengva.

„Norint išsirinkti labiausiai tinkamą kandidatą užimti mero postą reikia pasiruošti – sugalvoti bent 3 argumentus, kodėl už jį balsuoju, tad viskas prasideda nuo pasiruošimo. Kaip sakoma: „kaip pasiklosi, taip išsimiegosi“, – sako „Žinau, ką renku“ savanorė Eglė Petrošiūtė.

Siekiant padėti apsispręsti, kuris kandidatas yra Jums tinkamiausias, nešališkas politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ kviečia gyventojus į priešrinkiminius debatus, kuriuose kandidatai į merus diskutuos aktualiomis temomis, atsakys į rinkėjų klausimus, viešai pristatys savo įsipareigojimus Jums, kurie bus įrašyti.

Iniciatyva „Žinau, ką renku“ – tai nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuris vykdo priešrinkiminę stebėseną nuo 2014 metų, siekdamas, kad rinkėjai aktyviai ir sąmoningai dalyvautų rinkimuose bei sustiprėtų informuotas dialogas tarp politikų ir rinkėjų. Tuo tikslu organizuojame priešrinkiminius debatus. 2023 m. iniciatyvos veiklą įgyvendinti padeda Aktyvių piliečių fondo projektas, finansuojamo EEE finansinio mechanizmo lėšomis, dalis.

Daugiau informacijos apie renginį – https://fb.me/e/3e7aRfnbB.

Organizatorių inf.

7 skaitytojų komentarai
Anal- itikas 2023 vasario 2d., 15:3378.62.27.35

“Žinau ką renku” išreitingavo merus pagal pažadų įvykdymą. Mūsų meras V Laurinaitis “Žinau ką renku” duomenimis įvykdė 73,3 procentus duotų pažadų, ir užėmė 10 vietą respublikoje. Šimašius su milžinišku Vilniaus biudžetu įvykdė tik 50 proc pažadų, ir yra 24vietoje. Ar gali būti geriau, ar Šilutei reikalingas kitas, pažadukas, t.y. blogesnis meras?

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 13

Atsakyti

Daiva 2023 vasario 3d., 19:0478.62.22.79
Kandidatai į merus, kurie keičia partijas kaip kojines, įrodo, kad neturi tvirtų vertybinių nuostatų ir valdžia jiems reikalinga saviems reikaliukams tvarkyti prisidengiant rūpesčio mūsų rajonu šydu. Peržiūrėjus partijų sąrašus taip pat matai, kad migruojantys partijose lengvai sutaria dabar po vienu sąrašu, nors kažkada mušėsi į krūtinę įrodinėdami kokie jo dabartiniai bendražygiai nedori, nesirūpina rajono gyventojais. Tai išrinkus chameleonus nenustebkite, kad keis spalvas priklausomai nuo to, kas pasirodys naudingesnis privačiai kišenei.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 0

Atsakyti

Vietinis 2023 vasario 4d., 11:2878.57.223.95
Šilutės rajono savivaldybėje permainos prasidėjo kai krito vienas iš trijų nepakeičiamųjų valdžios atstovų, rinkimai parodys ar baigsis nepakeičiamųjų era.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 0

Atsakyti

Žinantis 2023 vasario 11d., 07:3278.62.22.211

Rimtas pasiūlymas,
su visišku atsakingumu siūlau į merus rinkti dabartinį merą, kad galėtų tęsti nepradėtų darbų. O jei rimtai, tai Žmogus turintis tvirtą ideologinį pagrindą: centristų, libcentristų, tvarkos ir teisingumo, dešinės, kairės, o paskutiniu metu -Vardan tos Lietuvos. Tokio politinio bagažo neturi nei vienas kandidatas i Šilutės rajono savivaldybės merus.
Balsuokite už nepartinį Robertą Kuncaitį- gamtos, sporto, tvarkos puoselėtoją.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 4

Atsakyti

Anal- itikas 2023 vasario 11d., 14:0578.62.27.35

Žiūrėjau debatus. Verti dėmesio Laurinaitis ir Dulkys. Kiti vandenėlį pilsto, ypač Jagintavičienė ir Kurlianskis.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 6

Atsakyti

Anal-itikas 2023 vasario 12d., 08:3088.118.71.255

Ai, ne – Dulkys kaip renginiu vedejas, o Jagintavicienes nesimate ir nesigirdejo ka cipsejo. Vat tas konservas tai geras bičas – dėjo per visus savo žiniomis apie rajona.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 1

Atsakyti

Jonas 2023 vasario 12d., 18:3284.15.181.130

Ir aš fb žiūrėau. Kaži kaip užkliuvo salės pasisakymai apie korupciją savivaldybėje, apie teisėsaugos pradėtus procesus. Kaip nepastebėti, jog visi POLITINIO PASITIKĖJIMO pareigūnai arba pakeisti, arba turi reikalų su teisėsauga. Ir taip jau ne pirma kartą. Tai gal laikas prisiimti taip daug kartų deklaruotą asmeninę politinę atsakomybę? Jei to kas dabar vyksta negana, tai kas turėtų atsitikti, kad ta atsakomybė būtų prisiimta?

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą