Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Kritinė masė“ Šilutėje – su kultūrinu atspalviu (nuotr.)

Publikuota: 2011 birželio 27 Kategorija: Šilutėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Birželio 24 d., kai dauguma krašto gyventojų šurmuliavo Joninių renginiuose, būrelis šilutiškių liko ištikimi savo pomėgiui kiekvieno mėnesio paskutinio penktadienio vakarą skirti kolektyviniam pasivažinėjimui dviračiais.

Tačiau šį kartą „Kritinės masės“ dalyviai neapsiribojo įprastu maršrutu miesto gatvėmis ir dviračių takais, bet pasuko Žemaičių Naumiesčio link, į Mažių kaimą, už bemaž 7 kilometrų nuo Šilutės.

Dviratininkai aplankė senąsias kapinaites, kuriose palaidoti krašto šviesuolio, dramaturgo, publicisto ir filosofo Vilhelmo Storostos – Vydūno giminės. Ant jų kapelių tebestovi Tilžėje (dabar Sovetskas) išlieti metaliniai kryžiai.

Pats Vydūnas mirė 1953 m. kovo 20 d. Detmolde, Vokietijoje. 1991 m. spalio 19 d. jo palaikai buvo perlaidoti Mažosios Lietuvos panteonu vadinamose Bitėnų (Pagėgių sav., Lumpėnų sen.) kapinaitėse.

Mažių kaimo kapinaites prieš kurį laiką ėmėsi tvarkyti Šilutės Rotary klubas: ten jau iškirsta didžioji dalis krūmų, išvalyta teritorija.

Tądien šilutiškiai dviratininkai numynė iš viso apie 18 kilometrų, o savo turiningą pasivažinėjimą, kaip visada, užbaigė Šilutės uoste.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą