Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Režisierius Ignas Jonynas filmuos trilerį ant vandens

Publikuota: 2022 lapkričio 07 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Stop kadras.Stop kadras.

Vėlyvo rudens ir kuo atšiauresnio kraštovaizdžio šiemet kaip niekad laukė kino režisierius Ignas Jonynas su filmavimo komanda – būtent tokia atmosfera žiūrovą apgaubs jo būsimame trileryje „Siena“. Vilniuje prasidėję filmavimai netrukus persikels į Mažąją Lietuvą, pamario kraštą, kuris filme vaidina dvejopą vaidmenį – čia paukščius iki šiol stebėjęs ornitologas vieną dieną įsivelia į pavojingas kontrabandos schemas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pasiruošimas šiems filmavimams truko net trejus metus. „Kai kurios filmo scenos yra ypatingai „fizinės“ – greičio ir pavojaus jausmas turi būti itin stipriai perteiktas, be to, daug veiksmo vyksta ant vandens, todėl viską apgalvoti, surepetuoti ir techniškai pasirengti privalėjome dar detaliau nei įprastai“, – užkulisius atskleidžia filmo prodiuseris Martynas Mickėnas („Baltic Productions“).

„Filmo veiksmas vyksta 2000-ųjų pradžioje pamario krašte, kur tuo metu valstybės siena vieniems reiškė judėjimo laisvės taisykles, o kitiems – tų taisyklių nepaisymą ir būdą nelegaliai užsidirbti. Ornitologo Viliaus tiriami paukščiai nepaiso jokių sienų ir veikia vedami tik savo gamtiškos prigimties. Panašiai elgiasi ir kontrabandininkai, kurių „profesinis“ instinktas yra susietas su nelegalių prekių gabenimu per sieną“, – apie filmą pasakoja režisierius Ignas Jonynas. „Tad filme etnografinis pamario krašto palikimas susipins su brutaliomis kontrabandinėmis realijomis ir atšiauriu klimatu.“

„Mažąją Lietuvą pirmiausia rinkomės geografiškai dėl filmo temos, tačiau kai pradėjome ruoštis filmavimams ir ėmėme gilintis į unikalius, tik tam regionui būdingus dalykus, panorome organiškai įtraukti kuo daugiau visko, kas jame yra tikra ir gyva – architektūros, folkloro detalių. Vietiniai Rusnės, Šilutės, Klaipėdos žmonės čia mums itin padeda – projekto dėka atradę šį Lietuvos regioną, buvome šiltai sutikti ir būsimas filmas jų dėka labai praturtės“, – sako prodiuserė Rūta Jekentaitė („Baltic Productions“).

Lietuvos kino teatruose filmas „Siena“ pasirodys 2024-aisiais. Jo režisierius ir scenarijaus autorius Ignas Jonynas šalies žiūrovams geriausiai žinomas dėl savo pilno metro filmų „Nematoma“ (2019) ir „Lošėjas“ (2013). Rengiant naujojo filmo „Siena“ scenarijų, I. Jonynui teko daug gilintis į to laikmečio realijų aprašymus ir liudininkų pasakojimus.

Pagrindinius vaidmenis filme atliks Šarūnas Zenkevičius, Urtė Povilauskaitė, Eglė Mikulionytė, Laurynas Luotė, Danguolė Beinarytė. Operatorius: Audrius Budrys, dailininkė: Kotryna Balčiūnaitė, prodiuseriai: Rūta Jekentaitė ir Martynas Mickėnas.

Pranešimas žiniasklaidai

Rašyti komentarą