Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kokybiški briketai – šiltiems namams

Publikuota: 2022 spalio 26 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Jeigu dar nespėjote pasirūpinti šildymui skirtu kuru, greičiausiai jau pajutote, kad ruduo vis stipriau „šiepia“ savo dantis, o namuose jau nebe taip šilta ir jauku, kaip norėtųsi. Vienas efektyviausių bei populiariausių šildymo sprendimų – tai namų šildymas briketais. Platų aukščiausios kokybės briketų pasirinkimą rasite paspaudę šią nuorodą: https://www.akmenys.lt/briketai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Į kokias technines savybes atkreipti dėmesį, renkantis briketus?

Ruošiantis įsigyti briketus namų šildymui, būtina nepamiršti įvertinti trijų pagrindinių kriterijų. Žmonėms, kurie ne vienerius metus savo namų šilumą užtikrina panaudodami briketus, šios techninės savybės turėtų būti gerai žinomos, tačiau dėl viso pikto priminsime, kad savybės, kurias būtina įvertinti – tai energetinė vertė arba kaloringumas, drėgnis ir, žinoma, peleningumas.

Kokie briketai yra geriausi?

Norint nesuklysti renkantis briketus, rekomenduojama pirmenybę teikti briketams, kurių energetinė vertė yra didesnė nei 4700 kcal/kg, šio kietojo kuro drėgnis turėtų būti ne didesnis nei 6 proc., o peleningumas, t. y. kriterijus, parodantis, kiek pelenų lieka, sudegus 1 tonai briketų, turėtų būti kuo mažesnis ir neviršyti 0,5 proc.

Briketų panaudojimas

Iš įvairių rūšių medienos, durpių ir kitos ekologiškos žaliavos pagaminti briketai idealiai tinka židiniams bei visiems kietojo kuro katilams. Atkreipkite dėmesį į tai, kad briketai yra ženkliai kaitresni nei mums įprastas kietais biokuras malkos, todėl kūrenant jais negalima pilnai pakrauti kietojo kuro katilų bei židinių.

Kokius briketus galima panaudoti ne tik kaip pagrindinį kietąjį kurą?

Visi briketai dažniausiai yra naudojami kaip pagrindinė kietojo kuro rūšis, tačiau yra viena briketų rūšis, kuri gali būti naudojama ir kaip puikus degiklis, norint uždegti kitas kietojo kuro rūšis, pavyzdžiui, akmens anglį. Ar žinote, kokia tai briketų rūšis? Žinoma, kalbame apie durpių briketus. Durpių briketų kaina, palyginus, nėra didelė, tačiau daug labiau nei racionali šio kietojo kuro kaina džiugina kiti šių briketų privalumai, t. y., ilgas degimo laikas, toksiškų medžiagų nebūvimas sudėtyje, greitas įsidegimas ir t. t.

Reikalavimai briketų sandėliavimui

Briketai yra labai „patogus“ kuras, kalbant apie jo sandėliavimą. Vis dėlto norint, kad briketai ilgai neprarastų savo gerųjų savybių, juos būtina sandėliuoti, laikantis tam tikrų reikalavimų. Vienas iš tokių reikalavimų – sausa patalpa. Nepriklausomai nuo to, ar nuspręsite įsigyti durpių, beržo, kietmedžio, mišrių lapuočių, spygliuočių, ar kitos rūšies briketus, reikalavimas sandėliavimo patalpoms išliks tas pats. Ši kietojo kuro rūšis „nemėgsta“ drėgmės. Nuo drėgmės briketai „pučiasi“, praranda savo formą, ima byrėti. Briketai yra degus biokuras, ypač jau minėti durpių briketai, todėl sandėliavimui neturėtų būti parinkta patalpa, kurioje yra ugnies šaltinis, t. y., briketų nepatariama sandėliuoti patalpoje, kurioje yra įrengti kietojo kuro katilai, krosnys, pečiai ir pan., ypač, jeigu tos patalpos mažos, o biokuras būtų laikomas visai šalia jų. Idealiu atveju, norėdami sandėliuoti briketus, pasirinkite tokias patalpas, kurios pasižymėtų puikia ventiliacija.

Sandėliuojami briketai užima palyginti tikrai mažai vietos, o tai reiškia, kad ir nedidelėje patalpoje galėsite sutalpinti gana nemažą kiekį šio ekologiško bei ekonomiško kietojo kuro pakuočių.

.

.

Užsakymo Nr. 221026

Rašyti komentarą