Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutiškių tekstilė keliaus antriniam panaudojimui ar perdirbimui

Publikuota: 2022 spalio 14 Kategorija: Aktualijos, Pranešimai, Rajone

Tekstilės atliekos bus surenkamos kartą per mėnesį.Tekstilės atliekos bus surenkamos kartą per mėnesį.

Aplinkotvarkos bendrovė „Ecoservice“ spalį pradeda tekstilės surinkimą Šilutės mieste ir rajone – savivaldybė pastatė 20 naujų tekstilei skirtų konteinerių. Gyventojai šiuose konteineriuose gali palikti jiems nereikalingą, tačiau dėvėti dar tinkamą tekstilę. Iš konteinerių tekstilė bus vežama į tekstilės rūšiavimo centrą Vilniuje ir paruošta antriniam naudojimui arba perdirbimui.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pradės rinkti tekstilę

Į „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo centrą vežama tekstilė iš 10 savivaldybių, prie kurių nuo šiol prisijungs ir Šilutės miestas bei rajonas. Nauji tekstilės surinkimui skirti konteineriai suteiks gyventojams galimybę patogiai palikti jiems nebereikalingus tekstilės gaminius.

„Palikdami tinkamą naudoti tekstilę tam skirtuose konteineriuose, gyventojai suteiks jiems antrą gyvenimą, taip pat mažins atliekų kiekius buitinių atliekų konteineriuose ir sąvartynuose. Tačiau, kad šis procesas vyktų sklandžiai, labai svarbu dar namuose tekstilę tinkamai atrūšiuoti ir paruošti palikimui konteineriuose“, – sako „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo verslo direktorius Konstantinas Gurinas.

Pasak K. Gurino, pirmiausia svarbu atrinkti dar tinkamą naudoti tekstilę. Konteineriuose galima palikti tik nesuplyšusius, švarius ir dar tinkamus naudoti drabužius, batus porose, rankšluosčius, patalynės užvalkalus, užuolaidas, diržus ir rankines, kuprines. Tekstilę reikia sudėti į plastikinius maišelius ir juos sandariai užrišti, nes taip ji bus apsaugota nuo drėgmės, aplinkos poveikio, užteršimo.

Jau sudėvėtus ir naudoti netinkamus tekstilės gaminius, atraižas, kilimus reikėtų pristatyti į stambiagabaričių atliekų surinkimo aikšteles.

Surinks kartą per mėnesį

Numatyta, kad Šilutės mieste ir rajone „Ecoservice“ tekstilę iš konteinerių surinks vieną kartą per mėnesį. Pastebėjus, kad konteineriai užsipildo greičiau, bus organizuojamas dažnesnis surinkimas.

„Norėtume gyventojų paprašyti, kad konteineriams prisipildžius, jie nepaliktų tekstilės šalia konteinerių. Rudenį orai yra ypač nenuspėjami, o drėgmė tekstilę sugadina, gali įsimesti pelėsis, tuomet ji tampa netinkama perdirbimui ar antriniam panaudojimui. Radus pilną konteinerį, prašome susisiekti ant konteinerio nurodytu telefonu, o surinktą tekstilę atvežti kiek vėliau arba nugabenti į kitą artimiausią konteinerį“, – pataria K. Gurinas.

Tekstilės surinkimo konteinerius Šilutės mieste ir seniūnijoje galima rasti Lietuvininkų g. 17, PC „IKI“, Dariaus ir Girėno g. 11, Tilžės g. 22 prie autobusų stoties, Geležinkelio g. 4, Dzūkų g. 24, Tilžės g. 59, Verdainės kaime šalia „Viada“ degalinės, Mokyklos g. 6, Laučių kaime, Beržų g., Macikų k. (prie autobusų stotelės, ties Vilties g. 5 esančiu namu), Santakos g. 2, Pagrynių k., Miško g. 22, Grabupių kaime. Taip pat tekstilės konteineriai yra Juknaičiuose Vengrų g. 2, Vainute Griaužinės g., Žemaičių Naumiestyje Pergalės a. 15, Saugose Mažosios Lietuvos g. 4, Kintuose Jaunimo g. 3, Gardame Šaulių g. 9, Švėkšnoje Liepų a. 24, Usėnuose Nemuno g. 1A, Rusnėje Šilutės g. 1 ir Katyčių miestelyje Turgaus a. 1.

Į „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo centrą vežama tekstilė iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės, Trakų, Šalčininkų, Raseinių, Švenčionių, Skuodo, Kretingos. Per vienerius veiklos metus „Ecoservice“ centre iš viso išrūšiavo 2900 tonų tekstilės.

Pranešimas spaudai

Rašyti komentarą