Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Geležinkeliu į Klaipėdą: pasidžiaugėme ir gana?

Publikuota: 2022 spalio 10 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajono savivaldybei siūloma susimokėti, jeigu nori, kad nuostolingas maršrutas Klaipėda–Šilutė-Klaipėda išliktų ir ateinančiais metais.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Dalis Lietuvos savivaldybių sulaukė pasiūlymų susimokėti, jei nori, kad per jas einantys nuostolingi geležinkelio maršrutai išliktų, praneša interneto žiniasklaida.

Tarp „pasmerktųjų“ – ir maršrutas Klaipėda–Šilutė-Klaipėda.

Iš Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio įrašo feisbuke:
„Interviu LNK televizijai apie Lietuvos geležinkelių siūlomą 77 tūkst. Eur. priemoką traukinio maršrutui Klaipėda-Šilutė-Klaipėda, jeigu savivaldybė norėtų išsaugoti esamą maršrutą. Problema iškilo Vyriausybei pakeitus kriterijus ir nebeskiriant subsidijos.
Akcentavau svarbą išlaikyti esamą maršrutą, siekiant mažinti žmonių judėjimą asmeniniu transportu ir skatinant daugiau naudotis viešuoju transportu.
Artimiausiu metu tikimės diskusijos su Lietuvos geležinkeliais.“

Susijęs: Delfi.lt: „Lietuvoje gali nebelikti dalies geležinkelių maršrutų: savivaldybės jaučiasi gąsdinamos raštais su įspūdingomis sumomis“

Primename, kad maršrute Klaipėda–Šilutė šią vasarą fiksuotas didžiausias keleivių srauto augimas. Juo keliavo 43 tūkst. žmonių – 50 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Daugiau – “Šilutės ETA Žinios”:  „LTG Link“ vasaros rezultatai: 1,3 mln. keleivių ir trečdaliu išaugę srautai į pajūrio kurortus“.

2 skaitytojų komentarai
Mumas 2022 spalio 11d., 11:295.20.107.167

Vieškeliu į Nepriklausomumą: pasidžiaugėme ir gana?

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 1

Atsakyti

Vaida 2022 spalio 11d., 12:11213.103.71.172
Iš keletos suplanuotų kelionių traukiniu, pasisekė tik viena- visus kitus kartus, atėjus į stotį paaiškėja, kad traukinio į Klaipėdą ar iš jos į Šilutę NEBUS. Vietoje traukinio atsiunčiamas autobusėlis, talpinantis 12-ka žmonių . Dar apie 40 lieka… Kaip Jums atrodo- kiek kartų galima bandyti laimę ir tikėtis, kad traukinys nebus atšauktas? Būtų daugiau pagarbos keleiviams, tai ir važiuojančių būtų ženkliai daugiau, tai tiesiog ir lieka nuosavas transportas arba autobusai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą