Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Oficialu: nulinis PVM tarifas centralizuotam šildymui bus taikomas dar du sezonus

Publikuota: 2022 rugsėjo 27 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Seimas priėmė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis nutarta laikinai, du artimiausius šildymo sezonus, kompensuoti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą gyventojams centralizuotai teikiamai šilumai, padengiant tiekėjams skirtumą iš valstybės biudžeto. Šiuo metu centralizuotai teikiamai šilumos energijai galioja lengvatinis 9 proc. PVM tarifas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Atsižvelgiant į besitęsiantį energetinių žaliavų kainų augimą pasaulio rinkose tokiu būdu siekiama iš dalies sumažinti Lietuvos gyventojams teksiančią finansinę naštą dėl būsimų sąskaitų už šildymą ir karštą vandenį 2022–2023 metų ir 2023–2024 metų šildymo sezonais.

„Pagal dabartines tendencijas, kuro kainos, kurios yra naudojamos centralizuotai teikiamam šildymui, išlieka aukštos ir kai kurios iš jų paaugo nuo praėjusio šildymo sezono − tiek dujų, tiek biokuro“, − anksčiau posėdyje yra sakiusi finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Priimtais pakeitimais nuspręsta laikinai iš valstybės biudžeto kompensuoti PVM, apskaičiuotą už šilumos energiją ir karštą vandenį, 9 procentinių punktų dydžiu. Tokia tvarka bus taikoma nuo 2022 m. spalio 1 d. iki 2023 m. balandžio 30 d. ir nuo 2023 m. spalio 1 d. iki 2024 m. balandžio 30 d. faktiškai patiektoms prekėms. Pasak G. Skaistės, jeigu kainos išsilaikys pagal prognozes, kurios dabar yra sudarytos, tikėtina, kad biudžeto netekimai pirmajam šildymo sezonui sieks apie 54 mln. eurų. antrajam šildymo sezonui – apie 57 mln. eurų.

Būsto šildymo išlaidų kompensacija: kaip ją gauti neišėjus iš namų

Ši kompensavimo priemonė buvo taikoma ir praėjusiam šildymo sezonui, nuo 2022 m. sausio 1 d. iki balandžio 30 d.

www.lrs.lt inf.

Rašyti komentarą