Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Didžiausios grėsmės automobiliui žiemą – apžvalga ir apsauga

Publikuota: 2022 rugsėjo 26 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Skirkime dėmesio automobiliams ir jų eksploatavimui žiemą. Slidesnė kelio danga, ant kelio barstomos druskos, prastesnis matomumas… Tai tik dalis problemų, su kuriomis susiduria transporto priemonių savininkai ir vairuotojai, į kelius riedėdami žiemą. Kai kurios problemos jau yra labai įprastos ir pasitaiko kasmet, o kai kurių kitų grėsmių ir opumas tik auga. Apžvelgsime pagrindines ir pasidalinsime praktiniais patarimais, kaip apsaugoti savo automobilį žiemą!

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Slidi kelio danga – geros žieminės padangos

Žiemą Lietuvoje slidi kelio danga nieko nebeturėtų stebinti. Tačiau nepaisant to, jog visi puikiai žino, kuo skiriasi oro ir kelio dangos sąlygos šaltuoju metų laiku, avarijų ir eismo įvykių nutinka pernelyg daug. Viena iš pagrindinių priežasčių – prastas ar netinkamas padangų pasirinkimas. Nuo didelės dalies nelaimingų atsitikimų kelyje išgelbės geresnis sukibimas su kelio danga. Jį užtikrinti gali tik geros padangos.

Tegu jūsiškes apžiūri patyrę profesionalai. Jeigu padangas ir taip keitėte prieš daugiau nei tris metus, vertėtų jas bet kokiu atveju atnaujinti ir įsigyti nevažinėtą arba labai mažai naudotą komplektą. Saugiau ir efektyviau judėdami per apsnigtą arba apledėjusią kelio dangą patys jausitės geriau už vairo.

Žemesnė temperatūra – stiprus akumuliatorius ir kiti reikmenys

Šiame interneto puslapyje – https://www.varle.lt/auto-akumuliatoriai/ galite rasti ne tik automobilių akumuliatorius, tačiau ir jų reikmenis bei priedus. Ypač žiemą gali pasitaikyti situacijos, kada akumuliatorius išsikrauna arba nėra pakankamai pajėgus atlikti savo darbą bei greitai išsikrauna. Trumpos kelionės žiemos metu labai greitai iškrauna akumuliatoriaus energiją ir dėl to vėliau kyla sunkumų automobilį užvedant.

Jums verta įsigyti vadinamuosius krokodilus (užvedimo laidus) bei akumuliatoriaus įkroviklį. Ypač, jeigu namuose turite du ar daugiau automobilių arba gyvenate daugiabutyje, užvedimo laidai tikrai turėtų praversti.

Aušinimo skystis

Antifrizas – žalias arba ryškiai geltonas skystis, kuris susimaišo su vandeniu jūsų automobilyje, sunkvežimiuose ir kitose transporto priemonėse ir apsaugo radiatorius nuo perkaitimo ar užšalimo.

Dabartiniais laikais antifrizai ir aušinimo skysčiai gaminami su glikoliu. Taip yra todėl, kad į vandenį pridėjus glikolio, jis užtikrina idealų temperatūros diapazoną, kad vidaus degimo variklio darbui būtų sudarytos kuo idealesnės sąlygos.

Antifrizo pasirinkimas žiemą taip pat turi didelę įtaką. Visų pirma jis svariai prisideda prie vidaus degimo variklių komponentų ilgaamžiškumo. Jeigu skysčiai ir mazgai galės palaikyti optimalią temperatūrą, tai neišvengiamai prailgins numatomą tarnavimo laiką. Pasirinkus aukštos kokybės antifrizą ir (arba) aušinimo skystį, jame rasite koncentruotų aukščiausios kokybės ir ilgalaikių inhibitorių mišinių. Moksliškai įrodyta, kad jie gali pridėti iki 12 000 motovalandų darbo resursą arba iki net ~1 000 000 km. Jie taip pat apsaugo nuo ekstremalių temperatūrų, korozijos, rūdžių, apnašų ir ankstyvo vandens siurblio gedimo.

Sniegas, druskos bei jų poveikis kėbului

Daugelyje Lietuvos vietų savivaldybės pakeitė ilgai turėtus tiekėjus bei gatves žiemą barsto naujos kilmės druskomis. Nors negalima teigti to visu šimtu procentų, tačiau pasigirsta nuogąstavimo iš vairuotojų, kad naujosios druskos turi gerokai labiau neigiamą poveikį mūsų automobilių kėbulams. Jų sudėtis žymiai labiau skatina koroziją ir gali pažeisti tiek automobilių dugnus, tiek kėbulą.
Šiai problemai spręsti verta įsigyti tinkamas priemones bei įrangą iš https://www.varle.lt/automobiline-iranga/.

Nano arba speciali antikorozinė danga, papildomi slenksčiai bei kai kurie kiti sprendimai padės apsaugoti kėbulą nuo pernelyg ankstyvos arba pernelyg didelės žalos. Galbūt pasirodys, kad naujos druskos niekuo nesiskiria nuo senųjų, tačiau jų poveikis kėbului ir dugno mazgams vis tiek yra pakankamai žalingas.

Žibintai ir tinkamas jų reguliavimas

Žiemą, ypač dėl to, kad anksti temsta, labai svarbu, kad automobilio žibintai veiktų tinkamai. Kalbame ne tik apie priekines artimąsias šviesas, tačiau ir apie ilgąsias, priešrūkinius žibintus, gabaritams skirtus šviestuvus, posūkių lemputes, numerių ar kitų dalių apšvietimus. Priekiniai žibintai gali būti ir išreguliuoti. Per aukštai arba per žemai šviečiantys žibintai neprideda saugumo ar jį net sumažina, taip pat gali sukelti nepatogumų kitiems eismo dalyviams.

.

.

Užsakymo Nr. 220926

Rašyti komentarą