Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„LTG Link“ vasaros rezultatai: 1,3 mln. keleivių ir trečdaliu išaugę srautai į pajūrio kurortus

Publikuota: 2022 rugsėjo 14 Kategorija: Paslaugos, Verslas

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Didžiausias keleivių srauto augimas fiksuotas regioniniame maršrute Klaipėda–Šilutė, kuriuo vasarą keliavo 43 tūkst. žmonių – t. y. 50 proc. daugiau nei praėjusiais metais.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Keleivių vežimo traukiniais bendrovė „LTG Link” vasarą tarpmiestiniais maršrutais Lietuvoje pervežė daugiau kaip 1,3 mln. žmonių – tai yra per 100 tūkst. daugiau keleivių nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.

Daugiausiai žmonių traukiniais keliavo rugpjūčio mėn. (0,5 mln.). Didžiausias keleivių srautų augimas fiksuotas pastaraisiais metais pradėtame vykdyti regioniniame maršrute Klaipėda–Šilutė, kuriuo vasarą keliavo 43 tūkst. žmonių – t. y. 50 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Keleivių srautai taip pat augo maršrutuose Vilnius–Trakai (37 proc.) ir Vilnius–Klaipėda (28 proc.).

Tuo metu jungtiniu maršrutu „Pajūrio ekspresas” į pajūrio miestus, pavyzdžiui, į Palangą ar Neringą, šią vasarą keliavo 36 proc. daugiau žmonių nei tuo pačiu laikotarpiu 2021 m. Bendrovės skaičiavimu, šios kelionės jungtiniais traukinių ir autobusų reisais leido sutaupyti apie 125 tonas CO2.

Daugiausiai žmonių (417 tūkst.) keliavo maršrutu Vilnius–Kaunas. Įtakos ketvirtadaliu (27 proc.) didesniems keleivių srautams nei praėjusią vasarą turėjo ir bendrovės organizuojami papildomi traukinių reisai, kurių atvykimo ir išvykimo laikas suderinamas su kai kuriais itin dideliais renginiais, pavyzdžiui, svarbiomis krepšinio varžybomis ar koncertais.

„Pastaraisiais metais kelionės traukiniais tampa vis populiaresnės visoje Europoje. Mūsų užsakymu atliktos apklausos duomenimis, maždaug trečdalis žmonių rinkdamiesi keliavimo būdą atsižvelgia į jo tvarumą, o beveik du trečdaliai traukinius suvokia kaip žaliausią transporto priemonę. Tiek tai, tiek ir noras keliauti patogiau bei populiarėjantis gyvenimas be automobilio skatina persėsti į tvaresnį susisiekimą užtikrinančius traukinius. Tikimės, kad keleivių srautų augimo tendencijos stiprės ir toliau”, – teigia „LTG Link” vadovas Linas Baužys.

Pristačius naują bilietų pardavimo sistemą ir mobiliąją programėlę skaitmeniniais kanalais įsigytų bilietų dalis jau siekia 41 proc. Toliau auga aktyvių laisvalaikio mėgėjų kelionių skaičius bei važiavimai grupėmis. Šią vasarą trise arba didesnėmis kompanijomis keliavo 10 kartų daugiau žmonių nei praėjusią vasarą (apie 30 tūkst. keleivių).

Traukiniais taip pat vis dažniau vykstama į nuo gyvenamosios vietos nutolusius žygius pėsčiomis ir dviračiais. Šiemet bendrovė įrengė daugiau dviračių tvirtinimo vietų traukiniuose ir per tris vasaros mėnesius pervežė beveik 19 tūkst. dviračių. Palyginti, praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu buvo pervežta 16 tūkst. dviračių.

www.litrail.lt inf.

Rašyti komentarą