Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Aplinkos teršėjų medžioklė be varovų

Publikuota: 2011 birželio 21 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Arba kaip Šilutės rajone žlugdomos iniciatyvos įvesti tvarką vandentvarkos ūkyje.

„Šilutės rajone dar yra per 240 individualių namų, kurių gyventojai naudoja centralizuotai tiekiamą geriamąjį vandenį, bet nėra prijungti prie nuotekų tinklų. Artimiausiu metu į jų duris pasibels komisija ir paklaus: “O kur jūs, ponai, dedate savo nuotekas?”“, – tokiais žodžiais prasidėjo 2010 metų balandžio 13 d. „Šilutės ETA žinių“ publikacija „Aplinkos teršėjų medžioklė prasideda“.

Nors praėjo daugiau kaip metai, tačiau šioje srityje, deja, nelabai kas pasikeitė: Šilutės rajone vis dar yra 180 individualių namų, butų ir įstaigų, kurių nuotekos srūva nežinia kur.

Didžioji dalis savo nuotekas savaip tvarkančių subjektų yra Šilutės mieste – 126: Darbininkų kvartale – 22, Naujakuriuose – 45, likusieji 59 išsibarstę po kitas miesto teritorijas. Švėkšnoje prie nuotekų tinklo neprijungtų namų skaičius per metus sumažėjo nuo 62 iki 14, o Žemaičių Naumiestyje – nuo 54 iki 40.

Todėl šį antradienį į savivaldybę susirinkusiems rajono seniūnijų vadovams pakartotinai buvo duotas nurodymas suformuoti savo seniūnijose komisijas, kurios turės aplankyti visus centralizuotai tiekiamo vandens vartotojus, neturinčius nuotekų šalinimo sutarties su UAB “Šilutės vandenys”, ir surašyti administracinio teisės pažeidimo aktus, jeigu šie nesugebės įrodyti, kad savo nuotekas šalina teisėtais būdais.

Pagal Šilutės r. savivaldybės tarybos patvirtintą tvarką visi kanalizuojami vandenys turi būti leidžiami į nuotekų tinklus, arba gabenami specialiais automobiliais į nuotekų valymo įrenginius.

Tačiau UAB “Šilutės vandenys” vyr. inžinierė Vida Kiaulakienė abejoja, kad iš to kas nors išeis. Bet ne tik todėl, kad rajono vadovai į šio antradienio pasitarimą pamiršo pakviesti Šilutės aplinkos apsaugos agentūros pareigūnus, be kurių seniūnijų komisijos gyventojams ir įmonėms negali taikyti jokių poveikio priemonių. Tiesiog iš praeitų metų patirties „Šilutės vandenų“ vyr. inžinierė gerai žino, kaip sunku juos priprašyti vykti kartu pas potencialius aplinkos teršėjus.

Priekaištų dėl komisijų darbo organizavimo V. Kiaulakienė turi ir seniūnijų vadovams.

2 skaitytojų komentarai
avot 2011 birželio 22d., 08:1278.61.24.50
Žinoma, tuoj eis bausti, tačiau duoda išsipirkti žemės sklypą, kuriame nieko (jokių sistemų) nėra ir 20 m. nieko nedaro. Atsibunda ir pradeda baudų reikalauti. O ar visur jau įvesta kanalizacija?
Kelius susitvarkėme, žvyro prisivežėme ir t.t. Vedė kanalizaciją, viską išvertė, smėlį į viršų iškėlė ir nuvažiavo. Žinote, kokiu keliu dabar einame? Pasižiūrėkite ir įvertinkite savo darbo broką.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 4

Atsakyti

gamta 2011 birželio 23d., 08:5782.135.210.42

Savivaldybes tarybos sprendimu yra patvirtintos Šilutės rajono tvarkymo ir švaros taisyklės, taisyklėse numatyta kaip turi būti tvarkomos buitinės nuotekos.
Administracinių teisės pažeidimų kodekso 161 straipsnis. Miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas
Savivaldybių tarybų patvirtintų miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas, taip pat miestų ir gyvenamųjų vietovių statinių tinkamos priežiūros taisyklių nesilaikymas –
užtraukia įspėjimą arba baudą iki dviejų tūkstančių litų.
Seniūnai turi teisę surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolus ir skirti nuobaudas.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą