Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Oficialu: patvirtinta kompensacijų tvarka į garantinį tiekimą pateksiantiems „Perlas energija“ vartotojams

Publikuota: 2022 rugpjūčio 31 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

lrv.lt nuotr.lrv.lt nuotr.

Vyriausybė nutarimu šiandien patvirtino kompensacijų tvarką nepriklausomo tiekėjo nepasirinkusiems ir nuo rytojaus laikinai į garantinį tiekimą pateksiantiems pirmojo ir antrojo liberalizacijos etapo „Perlas energija“ vartotojams. Tokių, šios dienos ESO duomenimis, yra maždaug 38 tūkstančiai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Jiems, kol nepasirinko kito nepriklausomo elektros tiekėjo, Vyriausybės nutarimu bus iš dalies kompensuojamas skirtumas tarp garantinio ir visuomeninio tiekimo kainos. Taip siekiama užtikrinti, kad dėl tiekėjo kaltės į garantinį tiekimą patekę „Perlas energija“ klientai patirtų kuo mažiau nuostolių ir už elektrą mokėtų kainą, artimą visuomeninio tiekimo kainai su kompensacija.

Skaičiuojama, jog tam gali reikėti maždaug 4 mln. eurų per mėnesį. Galutinė garantinio tiekimo elektros kaina pritaikius didžiausią leistiną valstybės kompensaciją šiems vartotojams rugsėjo mėnesį bus 32,8 cnt/kWh.

Garantinio tiekimo kaina nustatoma pagal praėjusio mėnesio vidutinę elektros energijos biržos kainą, pritaikius 1,25 proc. koeficientą, PVM ir pridėjus valstybės reguliuojamus infrastruktūrinius mokesčius. ESO skelbia, jog rugsėjo mėnesį ji bus 82 cnt/kWh.

Prasidėjus Seimo sesijai, Vyriausybė teiks įstatymų pataisas, kurios užtikrintų, jog dėl tiekėjo kaltės į garantinį tiekimą patekę vartotojai galėtų mokėti kainą, artimą visuomeniniam tiekimui.

lrv.lt inf.

Rašyti komentarą