Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vairuotojai nepaleidžia iš rankų mobiliųjų telefonų

Publikuota: 2022 rugpjūčio 08 Kategorija: Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Rugpjūčio 2-5 dienomis Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai fiksavo neatsakingus vairuotojus, kurie, vairuodami transporto priemones, naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis.

Nors vairuotojai apie sugriežtintą kontrolę buvo įspėti iš anksto socialiniuose tinkluose, tačiau daugelis į šį policijos pareigūnų įspėjimą nesureagavo ir Kelių eismo taisyklių nesilaikė.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pareigūnai užfiksavo iš viso 40 nedrausmingų vairuotojų, besinaudojančių mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant: Šilalės miesto ir rajono – 7, Šilutės r. – 11, Tauragės r. – 22.

Šiems pažeidėjams gresia baudos nuo 60 iki 90 eurų. Pakartotinai pažeidus taisykles gresia netekti vairuotojo pažymėjimo nuo 1 iki 3 mėnesių.

Mobilieji telefonai dažnai palengvina mūsų kasdienybę, tačiau jų naudojimas vairuojant gali būti pražūtingas, todėl vairuojant vertėtų jų atsisakyti. Šį įprotį prie vairo turite pamiršti!

Kalbėtis telefonu vairuojant leidžiama tik vienu būdu – naudojant laisvų rankų įrangą.

Pareigūnai taip pat nustatė ir 3 chuliganiško vairavimo atvejus, kai pavojingai lenkiant buvo sukeltos avarinės situacijos kelyje.

Tokius pažeidimus galima pamatyti kasdien, tačiau daugybė vairuotojų nesuvokia, kad toks lenkimas yra draudžiamas ir tampa skaudžia eismo įvykių priežastimi.

Vairuokite saugiai!

Tauragės AVPK inf.

1 skaitytojų komentaras
Anal- itikas 2022 rugpjūčio 8d., 16:5078.62.27.35

Tai yra diskriminacija nesuderinama su laisvos šalies statusu. Automobilio vairavimas naudojantis telefonu yra tolygu vairavimui neblaiviam. Taigi ir nuobaudos privalo būti lygiai tokios pačios. Kodėl vienus baudžia griežtai kitus labai švelniai.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą