Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kintų muzikos festivalyje – šiuolaikinės muzikos savaitgalis: koncertuos du pripažinti kolektyvai

Publikuota: 2022 rugpjūčio 04 Kategorija: Renginiai

NIKO. (D. Morozovos nuotr.)NIKO. (D. Morozovos nuotr.)

Šį savaitgalį Kintų muzikos festivalyje koncertus surengs du plačiai pripažinti šiuolaikinės muzikos kolektyvai. Penktadienį, rugpjūčio 5 d., gros Šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis“, o sekmadienį, rugpjūčio 7 d., pasirodymą surengs Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO. Abiejų renginių publika klausysis Didžiojoje Kintų bažnyčioje, kurios puikią akustiką spėjo pamilti ne vienas festivalyje koncertavęs atlikėjas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Jau eilę metų į Kintus vis sugrįžtantis „Synaesthesis“ šiemet festivaliui paruošė ypatingą programą. Penktadienį ansamblis atliks vieno įtakingiausių XX a. kompozitorių, prancūzo Gérardo Grisey’aus kūrinį „Vortex Temporum“, besirikiuojantį tarp sudėtingiausių XX a. opusų. „Išgirsti Grisey’aus muziką reiškia leistis į garsinius nuotykius, kurie jūsų ausis pakeis amžiams“, – kadaise apie kompozitoriaus muziką rašė „The Guardian“. Tuo pačiu metu neapdirbtas ir ištobulintas, griežtai struktūruotas, tačiau pilnas laukinės energijos – toks yra G. Grisey‘aus opus magnum, trijų dalių jaudinanti kelionė garsu fortepijonui, styginiams ir pučiamiesiems.

„Synaesthesis“ ansamblio pagrindinė misija – pristatyti Lietuvos ir užsienio kūrėjų šiuolaikinės muzikos kūrinius. Atlikėjams svarbu ne tik garsas, bet ir erdvė, šviesa, judesys ar naratyvas – visa tai, kas atliekamai muzikai suteikia daugiamatę perspektyvą ir naikina žanrų ribas. „Synaesthesis“ bendradarbiauja su įvairių sričių menininkais, siekia išbandyti kuo platesnius meno kontekstus.

Sekmadienį Kintuose koncertuos dar vienas šiuolaikinės muzikos kolektyvas – Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO. Daugiausiai minimalistinės krypties muziką atliekantis ansamblis Kintų muzikos festivalyje groja kone kasmet, yra puikiai pažįstamas bei mylimas festivalio publikos. Koncerte „Muzikos galia“ NIKO atliks programą, kurioje skambės paties G. Gelgoto kūriniai, taip pat amerikiečių minimalisto Philipo Glasso, bene žymiausio ukrainiečių kompozitoriaus Valentino Silvestrovo ir Justinos Dvarionaitės muzika.

NIKO – styginių instrumentų ansamblis, kurį 2006 m. įkūrė lietuvių kompozitorius Gediminas Gelgotas. Šalia puikiai žinomų užsienio kūrėjų minimalistinės krypties muzikos, nemažą dalį kolektyvo repertuaro sudaro būtent G. Gelgoto kūryba. NIKO savo pasirodymuose sujungia klasikinės ir populiariosios muzikos stilius, atlieka muziką mintinai, naudoja netradicines styginių instrumentų technikas, dainavimą. Orkestras taip pat integruoja kitas menų formas – minimalistinę choreografiją, vizualizacijas ir dizainą, taip sukurdamas unikalią atlikimo koncepciją.

Bilietus į renginius platina kakava.lt

Rugpjūčio 5 d. 19:30
Kintų Didžioji bažnyčia
VORTEX TEMPORUM
Šiuolaikinės muzikos ansamblis SYNAESTHESIS
PROGRAMA: Gérard Grisey | Vortex Temporum I, II, III

Rugpjūčio 7 d. 20:00
Kintų Didžioji bažnyčia
MUZIKOS GALIA
Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO (meno vadovas Gediminas Gelgotas)
PROGRAMA: G. Gelgotas, Ph. Glass, V. Silvestrov, J. Dvarionaitė

Organizatorių inf.

Rašyti komentarą