Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Geriausios kompiuterio klaviatūros pasirinkimas

Publikuota: 2022 rugpjūčio 01 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Kompiuterio klaviatūra.Kompiuterio klaviatūra.

Tikriausiai sutiksite, kad klaviatūra yra vienas svarbiausių kompiuterio aksesuarų – nuo jos priklauso, kaip patogiai rašysime ir kaip efektyviai seksis žaisti žaidimus. Tokie gaminiai stebina pakankamai plačia pasirinkimo įvairove, todėl norint pasirinkti Jūsų laukiančioms veikloms labiausiai tinkantį modelį, tenka apgalvoti ne vieną svarbų kriterijų. Visus juos išskyrėme šiame straipsnyje.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Atkreipkite dėmesį į klaviatūros tipą

Priklausomai nuo veikimo principo, galima išskirti du pagrindinius klaviatūrų tipus – tai membraninės ir mechaninės. Pirmojo tipo modelius sudaro trisluoksnės membranos, kurios, nors ir atsakingos už skirtingus procesus, sąveikauja tarpusavyje. Visi mygtukai prie klaviatūros yra prislėgti bendrai, tarsi viena didelė detalė. Membraninės klaviatūros veikia tyliai, sveria nedaug ir dažnu atveju kainuoja mažiau. Tiesa, jų atsako laikas yra kiek ilgesnis, o lyginant su mechaniniais modeliais tarnavimo trukmė būna kiek trumpesnė. Jos rekomenduojamos biuruose, kelionėse, dirbant iš namų ar kitose vietose, kur mažesnis triukšmingumas būtų vertinamas kaip privalumas.

Tuo tarpu mechaninės klaviatūros yra sudarytos iš atskirų klavišų, veikiančių kaip pavieniai komponentai. Tam, kad pradėtų vykti atitinkami procesai, mygtukų nereikia pilnai įspausti – taip ženkliai padidinamas efektyvumas. Mechaniniai modeliai mėgstami ir dėl tvarumo: jie yra atsparesni, o jei prireikia, galima pakeisti pavienius klavišus. Tačiau teks susitaikyti su aukštesne kaina ir didesniu triukšmingumu. Šias klaviatūras renkasi žaidėjai, programuotojai ir visi, kurie ketina daugiau rašyti ir nori tai daryti efektyviai.

Nutarkite, ar rinksitės laidinį, ar belaidį modelį

Nors anksčiau būdavo teigiama, kad Bluetooth ryšiu veikiančios klaviatūros turi kiek silpnesnį signalą, dabar su tokia problema dažniausiai nesusiduriama, tad galima sakyti, kad šis pasirinkimas – Jūsų patogumo klausimas. Jei kompiuterio vieta yra dažnai keičiama, patogiau būtų rinktis belaidį modelį, kuris padės išvengti besiraizgančių laidų. Tiesa, turėsite stebėti tokios klaviatūros įkrovos lygį – tai ypač aktualu žaidėjams, pergalingo mačo galintiems taip ir nepabaigti. Tuo tarpu laidinės klaviatūros gali užtikrinti ilgą nepertraukiamą darbą – jos ypač tinka tuo atveju, jei kompiuterio vieta yra nekintanti.

Atsižvelkite į klaviatūros dydį

Iš esmės pagrindinis klaviatūrų dydžių skirtumas yra tas, jog vienos iš jų turi skaičių blokus, o kitos yra komplektuojamos be jų. Nuo to priklauso ir jų išmatavimai. Jeigu turite ribotą vietą ant stalo ar, pavyzdžiui, klaviatūrą ketinate naudoti išvykų metu, tikėtina, kad pirmenybę norėsite teikti kompaktiškesniems modeliams. Tačiau jeigu kasdien dirbate su skaičiais, kur kas patogiau bus turėti atskirą jų bloką.

Reikėtų paminėti, kad kai kurios klaviatūros dažnai yra aprūpinamos papildomais multimedijos ar programuojamais mygtukais, kurie leidžia dar patogiau valdyti daugelį komandų. Juos ypač mėgsta kompiuterinių žaidimų mėgėjai, tačiau tokius klavišus galima pritaikyti ir kasdieniam kompiuterio naudojimui.

Įvertinkite papildomus privalumus

Be jau minėtų papildomų klavišų, klaviatūros gali būti aprūpintos apšvietimu – tai ne tik stilingas, bet ir praktiškas sprendimas, kurio privalumus pastebėsite kompiuteriu naudodamiesi tamsiuoju paros metu. Kai kurie modeliai turi riešų atramas, kurios padeda jiems mažiau išvargti. Daugelis papildomų funkcijų yra reikalingos žaidėjams – jie dažnai pirmenybę teikia trumpesnį atsako laiką turinčioms ir kitomis naudingomis technologijomis aprūpintoms klaviatūroms. El. parduotuvėje Pigu.lt žaidimų klaviatūros stebina plačia pasirinkimo įvairove, tačiau reikėtų turėti omenyje, kad nuo funkcionalumo priklauso ir jų vertė. Tad iš anksto reikėtų apsibrėžti biudžetą ir pagalvoti, kaip atitinkamas funkcijas pritaikysite praktiškai.

Atkreipę dėmesį į visus šiuos kriterijus, pakankamai lengvai surasite būtent Jums tinkančią klaviatūrą. Svarbiausia, kad patys išsigrynintumėte, ko iš jos tikitės ir kokias užduotis planuojate atlikti – taip pasirinkimo procesas bus dar paprastesnis.

.

.

Užsakymo Nr. 220801

Rašyti komentarą