Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ministrės A. Bilotaitės vizitas Šilutėje – dėmesys gyventojų saugumui

Publikuota: 2022 birželio 29 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

vrm.lrv.lt nuotr.vrm.lrv.lt nuotr.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė vizito Šilutėje rajone metu su savivaldybės atstovais ir kasmet apsemiamo Žalgirių kaimo bendruomene aptarė vietos aktualijas ir rūpimus klausimus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Ministrė A. Bilotaitė Šilutės rajono merui Vytautui Laurinaičiui ir savivaldybės administracijai pristatė krizių valdymo ir civilinės saugos sistemos pertvarką – naują integruotą krizių ir ekstremaliųjų situacijų valdymo sistemą. Pasak ministrės, svarbu tai, kad savivaldybėse ir ministerijose atsiras kompetentingi parengties pareigūnai su aiškiais įgaliojimais ir įpareigojimais.

„Svarbu ir tai, kad pati savivaldybė turi parengtus savivaldybės ekstremaliųjų situacijų valdymo, prevencijos priemonių planus, savivaldybės pasirengimo potvyniui veiksmų ir civilinės saugos veiklos planus. Savivaldos vaidmuo labai reikšmingas civilinės saugos srityje“, – sako ministrė A. Bilotaitė.

Ministrė, atvykusi į Žalgirių kaimą Šilutės rajone, išklausė vietos žmonių nusiskundimus dėl potvynio daromos žalos žmonių turtui. Pastačius estakadą, pasak gyventojų, pavasarį vanduo labai staigiai užlieja kaimo vietoves, o anksčiau to nebuvo.

A. Bilotaitė rekomendavo gyventojams kreiptis į savivaldybę, kad būtų skiriamos kompensacijos už patirtus nuostolius.

“Savo ruožtu pažadu, kad ministerija inicijuos ekspertizę tam, kad būtų įvertintos priežastys ir kokią įtaką turi pastatyta estakada Žalgirių kaimui per kasmetinį potvynį. Taip pat pasirūpinsime ir naujos įrangos pirkimu ugnigesiams gelbėtojams, kurie pirmieji ateina į pagalbą žmonėms per potvynį”, – sako ministrė A. Bilotaitė.

Anot ministrės, PAGD stiprins savo pajėgumus Šilutėje. Iš ES fondų investicijų veiksmų programos planuojma Šilutės Priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai skirti gaisrinę automobilinę cisterną su pilna būtina įranga. Taip pat planuojama skirti aerovaltį gelbėjimo darbams vykdyti potvynio zonoje ir šešiaratį.

Per 2022 m. sausio mėnesį kilusį potvynį Šilutės rajono ir Pagėgių savivaldybėse buvo apsemta daugiau nei 44 tūkst. hektarų teritorijos, 45 kilometrai kelių bei 87 sodybos, kuriose tuo metu gyveno apie 160 gyventojų.

vrm.lrv.lt inf.

3 skaitytojų komentarai
Rimvydas Neniškis 2022 liepos 5d., 07:535.20.112.58

Pagrindinė aukšto potvynio priežastis yra per aukštas kairysis Šyšos pylimas, kuris daug kartų aukštintas ir tik dėka to, kad jis pavasarį nugriaunamas užliejimas Žalgirio miško sutrumpėja. Ten kur Šyšos pylimas per potvynius nugriaunamas turi būti įrengtas daug žemesnis pylimas arba automatiniai vartai ( kaip įrengti kituose polderiuose), arba diukeris ( vamzdžiai po Šyšos upe) kad potvynio vanduo skersai Šyšos upę laukais nutekėtų į Krokų lanką. Ši estakada nereikalinga, nes pastatyta aukščiausioji polderio vietoje ir per ją mažai nuteka vandens. Vienas estakados tarpas turi būti pastatytas žemiausioje potvynio vietoje kur anksčiau buvo tiltas.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 1

Atsakyti

Rimvydas Neniškis 2022 liepos 6d., 09:125.20.112.58

Policininkas, veternorė, darbų mokytojas, projektuotojai, statytojau, kelių statytojas, susisiekimo ministras- estakados ” statytojai” užliejamoje teritorijoje. Gėda Lietuvai. Kur inžinieriai- hidrotechnikai ?

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 1

Atsakyti

Rimvydas Neniškis 2022 liepos 9d., 17:195.20.112.58

Kodėl projektuotojas neskaičiavo estakados angos parametrų, o ekspertas nematė? Kodėl didysis verslininkas pritampa prie didžiųjų pinigų srautų?

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą