Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Juknaičiuose nuaidėjo tradicinis – šeštasis mokinių chorų festivalis „Mes – Pamario vaikai“

Publikuota: 2022 birželio 01 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės, Švietimas

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Šilutės r. Juknaičių pagrindinė mokykla kas dvejus metus organizuoja tradicinį mokinių chorų festivalį „Mes – Pamario vaikai“, į kurį renkasi gausus būrys rajono ir šalies dainorėlių. Šių metų gegužės 26 d. šventinė choristų eisena nuo mokyklos iki Juknaičių gyvenvietės parko estrados pajudėjo jau šeštąjį kartą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Labai džiaugiamės, kad šioje mokinių dainų šventėje dalyvavo daugiau kaip du šimtai mūsų šalies mokinių. Atvyko ir svečių iš šalių partnerių – Turkijos, Slovakijos, Italijos, Ispanijos, kurios kartu su mūsų mokykla dalyvauja tarptautiniame Erasmus + projekte. Įdomu buvo išgirsti dainas, kurias atliko Turkijos ir Italijos atstovai. Pirmą kartą į Juknaičius atvyko dainorėliai iš Klaipėdos r. Dituvos pagrindinės mokyklos. Tai jaunučių choras „Mažieji garsiukai“, kuriam vadovauja mokytoja Živilė Račkutė.

Sulaukėme nemažo būrio dainininkų ir iš Šilutės rajono mokyklų. Šventėje dalyvavo Šilutės meno mokyklos jaunučių choras (vadovė Daiva Pielikienė, koncertmeisterė Donata Petrauskienė), Šilutės r. Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos 5-8 klasių mišrus vokalinis ansamblis (vadovė Raimonda Gečienė), Šilutės Vydūno gimnazijos vokalinė studija „Gabija” (vadovė Rasa Golubovskienė), Šilutės r. Žemaičių Naumiesčio mokyklos – darželio jaunučių choras (vadovė Dalia Svirskaitė), Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mišrus choras (vadovė Vidilija Aidukienė), Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos 1-4 klasių pop choras (vadovė Raimonda Gečienė), Šilutės Pamario progimnazijos pradinių klasių mokinių choras ,“Lašiukai“ (vadovė Vita Matulė), Šilutės Pamario progimnazijos 5-6 klasių choras (vadovė Violeta Pociuvienė), Šilutės r. Juknaičių pagrindinės mokyklos jaunučių choras (vadovė Jūratė Šukienė). Gera buvo klausyti neseniai susibūrusios Juknaičių kultūros namų vaikų muzikos grupės „Bravo“ (vadovas Vygantas Stoškus).

Festivalio dalyvius ir žiūrovus žavėjo linksmoji Musė ir šešiakojis Voras (Šilutės teatro aktoriai Alma Rimkevičiūtė ir Vygantas Paldauskas). Jie kartu su festivalio vedėjomis mokytoja Jūrate Šukienė ir 8 klasės mokine Neringa Mauricaite dainorėliams dovanojo margaspalvius drugelius. Saulei šviečiant, vėjeliui šiurenant, laikas, kupinas skambių dainų, puikios nuotaikos ir energijos, pralėkė akimirksniu. Šią gražią šventę vainikavo trys baigiamosios visų festivalio dalyvių jungtinio choro dainos. Trečioji daina „Esam kartu“ (muzika ir žodžiai Rasos Stoškuvienės) buvo skirta išreikšti palaikymą ukrainiečių tautai, jų vaikams šiuo sudėtingu Ukrainai metu. Šią dainą lietuviškai, ukrainietiškai ir angliškai atliko Šilutės I gimnazijos solistė Goda Džalagonija ir visų festivalio dalyvių bendras choras.

Festivalio organizatorių vardu dėkojame Juknaičių pagrindinės mokyklos bendruomenei ir šventės rėmėjams bei partneriams: Šilutės rajono savivaldybei, Juknaičių seniūnijai, Juknaičių bendruomenei, G. Misiukonio įmonei, Salos etnokultūros ir informacijos centrui. Tikimės, kad Juknaičiuose ir ateityje gyvuos mokinių meninės raiškos puoselėjimo tradicija, skambės senosios mūsų liaudies dainos, unikaliojo Pamario krašto dainos ir, žinoma, kitų kraštų dainos taip pat. Viliamės, kad tradiciškai, po dvejų metų, jokios negandos nesutrukdys sukviesti į Juknaičius dar didesnį ir spalvingesnį dainuojančių mokinių būrį.

Muzikos mokytoja Jūratė Šukienė

Rašyti komentarą