Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kviečia dalintis: įsigydami sau knygą, mažiesiems ukrainiečiams įteikiate dovaną

Publikuota: 2022 gegužės 27 Kategorija: Gyvenimas

Kviečia dalintis: įsigydami sau knygą, mažiesiems ukrainiečiams įteikiate dovaną.Kviečia dalintis: įsigydami sau knygą, mažiesiems ukrainiečiams įteikiate dovaną.

Iniciatyva „Stiprūs kartu“ kviečia prisidėti prie rašytojos Indrės Sekevičienės socialinio projekto, kurio metu įsigydami pasaką „Dangus virš Ežiuko vaikystės“, įteiksite prasmingą dovaną ne tik savo vaikams. Kiekviena įsigyta lietuviška knyga dovanos ukrainietišką knygos versiją Lietuvoje apsistojusiems Ukrainiečių vaikams.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Turiu tris vaikus, tad galite tik įsivaizduoti, kiek pasakų jiems nuolat kurdavau ir sekdavau. Dažniausiai jos būdavo apie Ežiuką – taip pamažu gimė ir erdvė bei veikėjai, kurie padrąsina, leidžia nusišypsoti, leistis į stebuklingą kelionę, kurioje neliksi vienas.

Knygoje apie tai ir pasakojama – Ežiukas randa draugų danguje, jis nelieka vienišas. Kartu su debesų triušiais, voveryte, ereliu ir vėžiu, mistiniu padarėliu Cimbučiu ir kitais personažais Ežiukas randa džiugesį ir ramybę. Kiekvienas vaikas, privalėjęs palikti savo namus ir draugus, yra tarsi tas Ežiukas, o mes galime simboliškai padėti jiems suprasti, kad jie nėra vieni“, – sako I. Sekevičienė.

Prie šio socialinio projekto kviečiami jungtis visi, o ir padaryti tai labai lengva – tereikia iš anksto užsisakyti knygą „Dangus virš Ežiuko vaikystės“ lietuvių kalba, o ukrainietiškoji – „Небо над дитинством Їжачка“ – bus padovanota ukrainiečių vaikams.

Knyga bus išleista surinkus leidybai ir platinimui paštu reikiamą sumą, numatomas lėšų rinkimo terminas – birželio 30 d. Rašytoja kviečia palaikyti šią iniciatyvą ir prisidėti nuperkant bent po vieną knygą: kiekvienas ją įsigijęs taps šypsenas vaikams dovanojančio projekto dalimi.

Už simbolinę sumą knygą galima įsigyti „Contribee“ platformoje adresu: https://contribee.com/knyga-dangus-virs-eziuko-vaikystes. Pirkėjai gaus lietuvišką knygos versiją, o ukrainietiškoji versija su nacionalinio savanorių koordinavimo centro „Stiprūs kartu“ savanorių pagalba bus išdalinta Ukrainos vaikams, apsistojusiems Lietuvoje.

Knyga 32 puslapių, kietais viršeliais, spausdinta ant kokybiško, fotografijoms skirto popieriaus. Knygos teksto, fotografijų, iliustracijų ir dizaino autorė Indrė Sekevičienė, redaktorė Milda Kiaušaitė, vertėja Tetiana Ponomarenko, ukrainiečių kalbos redaktorė Svitlana Pazyčenko.

Nacionalinio savanorių koordinavimo centro iniciatyvą „Stiprūs kartu“ įgyvendina Lietuvos Šaulių sąjungos Pelėdų būrys kartu su kitomis visuomeninėmis organizacijomis ir partneriais.

Pranešimas žiniasklaidai

Rašyti komentarą