Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Grįžta meldinių nendrinukių sutiktuvės

Publikuota: 2022 gegužės 25 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Ž. Morkvėno nuotr.Ž. Morkvėno nuotr.

Birželio 1 d. Šyšos polderyje vėl vyks meldinių nendrinukių sutiktuvės. Šį paukštį saugantys ūkininkai ir gamtos mylėtojai kviečiami 12 val. prie Šyšos polderio 2-osios siurblinės, kur, ragaujant skanias vaišes ir klausantis supančios gamtos garsų, vyks neformalus bendravimas su gamtininkais, bus aptariamos šios rūšies apsaugos naujovės, diskutuojama apie ūkininkams iškylančias problemas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vakare (nuo 19 val.) susirinkusieji bus kviečiami pasitikti saulėlydį klausant meldinių nendrinukių Šyšos polderio pievose. Išvykimas 19 val. nuo Šyšos polderio 2-osios (naujosios) siurblinės.

„Nekantraujame po visų karantinų vėl susitikti su mūsų bendraminčiais ūkininkais. Keletą metų teko bendrauti tik laiškais, tad gyvo susitikimo labai laukiame. Turime ne mažai naujienų, šaunių rezultatų, kuriais norime pasidalinti.“ – sako sutiktuves jau daugelį metų organizuojančio Baltijos aplinkos forumo vadovas Žymantas Morkvėnas.

Ta pačia proga bus paminėta ir visoje Europoje švenčiamos „Natura 2000” dienos trisdešimtmetis. Juolab, kad ir Nemuno delta priklauso šiam Europinės svarbos saugomų teritorijų tinklui, o meldinių nendrinukių apsauga besirūpinantis projektas už savo pasiekimus net du kartus tapo tarptautinių „Natura2000” apdovanojimų finalininku.

Birželio 1 d. gamtininkai taip pat kviečia meldinę nendrinukę globojančius ūkininkus ir organizacijas iškelti specialias vėliavas taip pasveikinant sugrįžusius retuosius paukščius ir išreiškiant paramą laukuose jau išsiritusiems jų mažyliams. Birželio 1 d. minima Tarptautinė vaikų gynimo diena. Gamtininkai kviečia tą dieną prisiminti ir paukščių bei gyvūnų jauniklius.

Daugiau informacijos – www.meldine.lt.

bef.lt inf.

Rašyti komentarą