Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Medicinos darbuotojų ir Tarptautinei slaugytojų dienoms paminėti – nuotaikingas renginys

Publikuota: 2022 gegužės 13 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata, Įvairenybės

www.silutesligonine.lt nuotr.www.silutesligonine.lt nuotr.

Ketvirtadienį, gegužės 12 dieną, Šilutės ligoninės bendruomenė paminėjo dvi šventes – Medicinos darbuotojų ir Tarptautinę slaugytojų dienas. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje įvyko smagus ir nuotaikingas protų mūšis, kuriame varžėsi 10 komandų. Nugalėtojų titulas atiteko „Blezdingėlių“, „X-ray and Co“ bei „Nematomos grandies komandoms“. Bet svarbiausia buvo ne nugalėti, o dalyvauti ir dalintis gera nuotaika, kurią sukurti padėjo šaunūs bibliotekininkai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pasveikino slaugytojas

Šilutės ligoninės vyriausiasis gydytojas Algis Starkus pasveikino visas slaugytojas, kurių profesija labai svarbi medicinoje.

„Jūsų profesija reikalauja visiško pasiaukojimo žmogui, todėl sprendimas eiti šiuo sunkiu keliu vertas visokeriopos pagarbos. Sveikindamas Jūsų profesinės šventės proga, reiškiu nuoširdžią padėką už Jūsų sunkų kasdieninį darbą, bemieges naktis, nuoširdų rūpinimąsi pacientais, kolegiškumą.

Linkiu, kad niekad nepristigtų sveikatos ir sėkmės, ryžto ir noro visada suteikti geriausią paslaugą, kad užtektų gerumo ir žmogiškos šilumos, savitarpio supratimo, geranoriškumo ir geros nuotaikos”, – sveikinimo žodį tarė vyr. gydytojas.

Tarptautinės slaugytojų dienos proga buvo puiki proga dar kartą pasidžiaugti garbingu operacinės vyr. slaugytojos apdovanojimu. Priminsime, kad Medicinos darbuotojų dieną Sveikatos apsaugos ministerija organizavo Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimus. Daugiau kaip 50 metų Šilutės ligoninėje išdirbusiai Z. Lakštinienei skirtas Lietuvos nusipelniusios slaugytojos vardas.

Dėmesys jauniems darbuotojams

Vyriausiasis gydytojas A. Starkus priminė, kad viešojoje bibliotekoje įvykęs protų mūšis buvo vienas iš renginių ciklo, skirto Šilutės ligoninės 130 metų jubiliejui paminėti. Šio renginio metu buvo apdovanoti darbuotojai, prie įstaigos kolektyvo prisijungę 2021 ir 2022 metais. Ilgamečiai darbuotojai, jau įdėję savo indėlį į ligoninė istoriją, bus pagerbti ir įvertinti spalio mėnesį, minint dieną, kai prieš 130 metų buvo atidaryta Šilutės ligoninė.

Simboliška, kad jauni darbuotojai, perimdami iš vyresniųjų patirtį ir žinias, pratęs įstaigos istoriją.

Pernai ir šiemet gydytojai, bendrosios praktikos slaugytojos, slaugytojo padėjėjos papildė Priėmimo- skubios pagalbos, Chirurgijos ir traumatologijos, Palaikomojo gydymo ir slaugos, Reanimacijos skyrius. Nauji darbuotojai prisijungė ir prie kitų ligoninės padalinių. Darbas skirtinguose skyriuose reikalauja skirtingų žinių, pasiruošimo.

„Nėra iškilę problemų, nusiskundimų. Aš neturiu nei vieno priekaišto slaugytojoms, kurios dirba sunkiai. Prie priėmimo skyriaus komandos prisijungę gydytojai yra mandagūs, paslaugūs pacientams“, – taip apie naujus kolegas atsiliepia Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vyresnioji slaugytoja Virginija Mikalauskienė.

Pernai Šilutės ligoninėje pradėjęs dirbti medicinos gydytojas Mantas Viliušis sakė, kad jam čia dirbti patinka, nes medikų bendruomenė mažesnė nei didžiuosiuose miestuose, personalas vieni kitus geriau pažįsta, galima artimiau pabendrauti. Slaugytojos labai šaunios. Mažesnėse ligoninėse galimybės gydytojams rezidentams dirbti tiesiogiai su pacientais yra didesnės, žinoma, ir atsakomybė didesnė.

Nemažai naujų darbuotojų – bendrosios praktikos slaugytojų, slaugytojo padėjėjų – pernai ir šiemet prisijungė prie Palaikomojo gydymo bei slaugos skyriaus komandos. Skyriaus vedėja gydytoja Violeta Giedraitienė sakė, kad dirbti šiame skyriuje yra nelengvas darbas, reikalaujantis atsakomybės ir specifinių žinių, nuovokos apie žmogaus psichologiją. Ji pasidžiaugė, kad visos skyriuje dirbančios slaugytojos yra sumanios, mandagios su pacientais.

www.silutesligonine.lt inf.

Rašyti komentarą