Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Girtas prie vairo – du kartus per dieną

Publikuota: 2022 kovo 28 Kategorija: Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Žemaitkiemyje girtas vairuotojas per 4 valandas du kartus įkliuvo pareigūnams.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

2022 m. kovo 26 d. apie 11.52 val. buvo gautas pranešimas, kad į degalinę, Šilutės r., Žemaitkiemio k., Liepų g., atvažiavo galimai neblaivus vairuotojas.

Pranešėja neliko abejinga. Pastebėjusi, kad vairuotojas susimokėjęs už degalus ruošiasi važiuoti toliau, nedelsiant iš jo paėmė automobilio raktelius ir laukė atvykstančių pareigūnų.

Prie automobilio „Citroen“ vairo sėdėjusiam gerokai įkaušusiam vyriškiui, gim. 1979 m., alkoholio matuokliu buvo nustatytas 2,07 promilės girtumas. Paaiškėjo, kad asmuo neturi teisės vairuoti transporto priemonės, o jo vairuojamas automobilis buvo neapdraustas civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.

Neblaivus vairuotojas buvo nušalintas nuo vairavimo. Pareigūnai dėl šio atvejo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Deja, sulaikyto neblaivaus vyro neatbaidė nei gresiančios baudos, nei baudžiamoji atsakomybė.

Tą pačią dieną, apie 15.56 val., gautas pranešimas, kad link degalinės, Šilutės r., Žemaitkiemio k., Liepų g., važiuoja automobilis „Opel“, kurį galimai vairuoja neblaivus asmuo.

Pareigūnai sustabdę ir patikrinę minėtą transporto priemonę, antrąkart prie vairo aptiko tą patį neblaivų vairuotoją. Jam alkoholio matuokliu buvo nustatytas 1,32 promilės girtumas, transporto priemonei neatlikta techninė apžiūra.

Šį kartą sustabdytas vairuotojas buvo nusiteikęs nedraugiškai. Jis ne tik nevykdė policijos pareigūnų reikalavimo – nevairuoti transporto priemonės esant neblaiviam bet ir trukdė policijos pareigūnams atlikti savo pareigą – surašyti administracinio nusižengimo protokolą. Dėl darbo eigos trukdymo pareigūnams vyrą teko sulaikyti.

Už neatsakingus poelgius vairuotojui gresia baudžiamoji ir administracinė atsakomybė bei transporto priemonių konfiskavimas.

Policijos pareigūnai ragina vairuotojus nesėsti prie vairo apsvaigus nuo alkoholio, būti atsakingais, paisyti Kelių eismo taisyklių reikalavimų, eisme dalyvauti nekeliant grėsmės sau ir kitiems eismo dalyviams.

taurage.policija.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą