Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vandens keliuose – mobilios kuro laikymo talpyklos ir atnaujinti uostai

Publikuota: 2022 kovo 25 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos, Rajone

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

2022 metų navigacijos sezoną vidaus vandenų laivyba pasitinka su nauja infrastuktūra. Vidaus vandens kelių direkcija pristato atnaujintą Uostadvario uostą ir Nidos prieplauką, naujai įrengtas keturias kuro laikymo talpyklas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vidaus vandens kelių direkcija įrengia keturias mobilias “degalų stoteles” vandens keliuose – pagamino kuro laikymo talpyklas, talpinančias 10 t kuro laivams, kurios bus pastatytos populiariose laivybai vietose: Kaune (žiemos uoste), Uostadvaryje, Nidoje ir Svencelėje. Plūduriuojančios kolonėles stovės prie uostų ir prieplaukų. Papildomai bus įrengiamos dar dvi tokio pat tipo kuro talpyklos Jurbarke bei Kauno mariose. Pasaulyje tai ne naujiena, o Lietuvoje iki šiol buvo tik viena antžeminė degalinė laivams Šilutėje. Naujosios degalų laikymo “stotelės” pradės veikti nuo gegužės mėnesio, bus sukurta galimybė pasipildyti benzino ar dyzelino net neišlipus iš katerio. Kuro kaina atitiks kainodarą kaip ir kitose regiono degalinėse.

Iš esmės atnaujintas Uostadvario uostas (Uostadvario g. 47, Uostadvario kaimas, Šilutės r.) – įrengiamos naujos pontoninės prieplaukos, rekonstruojamos uosto aikštelės, įrengtas automatizuotas atsiskaitymas už uosto paslaugas. Uoste taip pat įrengtos elektros energijos ir geriamo vandens kolonėles, slipas, netrukus pradės veikti minima “degalų stotelė”.

Nidos keleivinė prieplauka (Adresas – Naglių g. 16, Neringos miestas) yra Nidos uosto šiaurinėje dalyje. Prieplaukos krantinės ilgis – 130 m., ji naudojama keleiviniams laivams ( “Raketa”, “Svajonė” ir kitiems), kurie yra didesni negu pramoginiai laivai, todėl jiems ypatingai svarbi krantinės kokybė bei saugumas. Prieplaukos krantinė (vertikali sienutė, danga pagal krantinę) atnaujinta, pastatyti laivų stovėjimą reguliuojantys ženklai.

Baigiama atnaujinti vandens transporto infrastruktūra Kaune, Nidoje, Uostadvaryje yra tik dalis šio laivybos sezono naujienų. Pasitinkant naują navigacijos sezoną pasipildo 113 naujų bujų, keičia senus vandens kelių ženklus į naujus, modernius – šviečiančius ženklus.

VĮ Vidaus vandens kelių direkcija linki saugaus ir sėkmingo artėjančio naujo laivybos sezono!

vvkd.lt inf.

Rašyti komentarą