Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ypatinga „Maisto banko“ akcija: suaukotas maistas pasieks ne tik stokojančius Lietuvos gyventojus, bet ir nuo karo bėgančius ukrainiečius

Publikuota: 2022 kovo 21 Kategorija: Gyvenimas, Pranešimai, Socialinė apsauga

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Kovo 25–26 dienomis tradiciškai prekybos centruose vyksianti „Maisto banko“ akcija šiemet kitokia – ilgo galiojimo maisto produktų reikia surinkti dar daugiau, nes jie padės išgyventi ne tik tūkstančiams skurstančių Lietuvos gyventojų, bet ir į Lietuvą atvykusiems ukrainiečiams.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Maisto bankui“ talkins net 6 tūkstančiai savanorių, 330 socialinių organizacijų, padedančių mažas pajamas gaunančioms šeimoms, darbo netekusiems, neįgaliems ar pagyvenusiems žmonėms. Jau trisdešimt antrąjį kartą vykstanti akcija geram tikslui suvienija žmones iš visos Lietuvos! Aukoti maistą didžiuosiuose prekybos tinkluose visuomenė kviečiama net 69 Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

„Ši „Maisto banko“ akcija – ypatinga. Prasidėjus karui Ukrainoje sulaukiame labai daug klausimų apie tai, kaip kiekvienas gali prisidėti, padėti ukrainiečiams, ar gali atvežti maisto. Dėl sunkių logistinių bei maisto skirstymo procesų mes negalime priimti maisto iš fizinių asmenų kiekvieną dieną. Tačiau čia puikiai pasitarnauja jau dvidešimt metų vykstanti „Maisto banko“ akcija, kurios metu kiekvienas Lietuvos gyventojas galės paaukoti maisto, kuris bus skirtas tiek ukrainiečiams, tiek skurstantiems Lietuvos gyventojams“, – dalinasi „Maisto banko“ direktorius Simonas Gurevičius. Jis neslepia, jog šiuo metu paaukotų produktų reikės kaip niekada daug.

Akcija vyks kovo 25–26 dienomis didžiuosiuose prekybos tinkluose. Daugumoje „Maxima“, „Lidl“, „Iki“, „Rimi“, „Utenos prekyba“ parduotuvių, keliose „Norfa“ parduotuvėse rasite „Maisto banko“ stendus, prie kurių jūsų lauks savanoriai. Aukoti ilgo galiojimo maisto produktus bus galima beveik visoje Lietuvoje! Parama bus renkama net 69 Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

„Paramą renka įvairios nevyriausybinės organizacijos, todėl skirtinguose miestuose savanoriaus būtent tose vietovėse veikiančių organizacijų žmonės – savanoriai, o kartais net ir patys paramos gavėjai: senjorai iš globos organizacijų, vaikų globos šeimynos, vaikų dienos centrai, neįgaliųjų draugijos. Šiemet net 330 organizacijų padės rinkti maistą stokojantiems Lietuvos gyventojams bei Ukrainos pabėgėliams“, – pasakoja S. Gurevičius.

Aukoti maisto produktus prekybos tinkluose galėsite kovo 25 d., penktadienį, 15–20 val. ir kovo 26 d., šeštadienį, 10–20 val. Maistą aukoti galima ir internetu, Barbora.lt platformoje, kurioje yra atrinkti patys reikalingiausi produktai ukrainiečiams. Juos „Barbora“ pristatys tiesiai „Maisto bankui“. Plačiau apie tai, kaip galite aukoti per Barbora.lt, skaitykite čia: https://www.maistobankas.lt/parama-maistu-per-barbora-lt/

Prisidėti galite ne tik maistu, skambindami trumpuoju numeriu galite 1343 paaukoti 3 eurus. Kiekvienas euras virsta į 15 porcijų maisto nepasiturintiems.

Organizatorių inf.

Rašyti komentarą