Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Lietuvos moksleiviai kviečiami dalyvauti nacionalinėje olimpiadoje „Žalioji odisėja“

Publikuota: 2022 kovo 16 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Nacionalinė olimpiada „Žalioji odisėja“ kviečia visus 8–11 klasių moksleivius tapti ateities lyderiais ir prisidėti prie vieno didžiausių mūsų laikų iššūkių – klimato kaitos problemų sprendimo. Šių metų olimpiada skirta supažindinti moksleivius su Europos Žaliuoju kursu, skatinti domėjimąsi tvariu gyvenimo būdu ir paraginti kurti aplinkosauginius projektus savo miestuose bei bendruomenėse.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Jaunajai kartai rūpi aplinka

Europos Žaliajame kurse ES įsipareigojo iki 2050 m. tapti pirmuoju klimatui neutraliu žemynu, tad siekiant numatytų pokyčių įgyvendinimo, svarbu į šią misiją įtraukti jaunimą.

„Konkursą „Žalioji odisėją“ organizuojame jau 6-ąjį kartą ir per šiuos veiklos metus moksleiviai ne kartą įrodė, kad ne tik nėra abejingi ekologinėms problemoms, bet taip pat geba pasiūlyti kūrybiškus sprendimus, kuriuos galima pritaikyti praktiškai. Jų žinios ir sąmoningumas vis dar nustebina, tačiau labiausiai džiugina, jog jiems nuoširdžiai rūpi, kokioje aplinkoje gyvena“, – kalba viena konkurso organizatorių aplinkosauginės iniciatyvos „Kita forma“ vadovė Vaida Griškevičienė

Aplinkosauginio konkurso eiga

Konkursas vyks 2022 metų kovo – lapkričio mėnesiais. Nuo kovo 20 d. dalyviai kviečiami registruotis elektroniniu būdu, užpildant registracijos formą. Visos užsiregistravusios mokyklos kovo 21 d. – balandžio 22 d. bus kviečiamos atlikti praktinę užduotį – identifikuoti mokykloje ar miesto bendruomenėje egzistuojančią aplinkosauginę problemą ir sukurti projektą, siūlantį jos sprendimo būdus. Lapkričio mėnesį finale bus apdovanotos trys stipriausios šalies mokyklų komandos, o nugalėtojų lauks pažintinė ir su aplinkosauga susijusi kelionė į Europos šalį.

„Žaliąją odisėją“ organizuoja didžiausia licencijuota pakuočių atliekų tvarkymo organizacija „Žaliasis taškas“ ir aplinkosauginė iniciatyva „Kita forma“.

Organizatorių inf.

Rašyti komentarą