Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Už sukčiavimą ir melagingą pranešimą apie nebūtą nusikaltimą nuteistam šilutiškiui – laisvės atėmimas

Publikuota: 2022 kovo 07 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šiaulių apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs bylą, atmetė nuteistojo skundą ir paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą. Šilutės rajono gyventojas, anksčiau teistas už turtinio pobūdžio nusikalstamas veikas, lieka pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą. Vyras neišvengė paskirtos trejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmės.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikė Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras Laurynas Butvidas. Tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, Šilutės rajono gyventojas, sumanęs apgauti draudimo bendrovę, trumpuoju pagalbos numeriu melagingai pranešė apie nebūtą nusikaltimą. Vyras pareigūnams melagingai nurodė, jog 2018 metų lapkritį automagistralėje Klaipėda-Kaunas jis valandai kelkraštyje paliko savo vairuotą automobilį iš kurio buvo pagrobti jo vadovaujamai įmonei priklausantys daiktai – kompiuteris, fotoaparatas, objektyvai ir kt. Kaltinamasis nurodė, jog padaryta žala siekė daugiau nei 13,5 tūkst. eurų.

Dėl neva įvykdytos vagystės vyras kreipėsi ir į draudimo bendrovę. Siekdamas gauti kompensaciją už tariamai patirtus nuostolius, kaltinamasis draudimo įmonei pateikė suklastotus dokumentus – sąskaitas faktūras, patvirtinančias pagrobtų daiktų įsigijimo faktą. Pagal šias sąskaitas draudimo bendrovė dalį – 3 tūkst. eurų – išmokos pervedė kaltinamojo valdomai įmonei. Vėliau gautą išmoką kaltinamasis pervedė į savo mažametės dukros vardu atidarytą banko sąskaitą. Tokiu būdu jis pasisavino 3 tūkst. eurų dydžio draudimo išmoką ir pasikėsino apgaule savo naudai įgyti didelės vertės – beveik 14 tūkst. eurų – svetimą turtą.

Šiaulių apylinkės teismas, pernai lapkritį išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, pripažino Šilutės rajono gyventoją kaltu dėl sukčiavimo ir melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą. Už šiuos nusikaltimus jam buvo paskirta trijų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Nuteistasis su tokiu sprendimu nesutiko ir apskundė jį Šiaulių apygardos teismui.

Aukštesnės instancijos teismas, išnagrinėjęs nuteistojo skundą, jį atmetė ir paliko galioti žemesnės instancijos teismo skirtą bausmę. Nuteistasis, šiuo metu atliekantis laisvės atėmimo bausmę už ankstesnius nusikaltimus, už grotų bendrai turės praleisti septynerius metus ir šešis mėnesius.

www.prokuraturos.lt inf.

Rašyti komentarą