Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Konsultacinėje poliklinikoje panaikintos talonų dienos

Publikuota: 2022 vasario 14 Kategorija: Aktualijos, Sveikata, Šilutėje

www.silutesligonine.lt nuotr.www.silutesligonine.lt nuotr.

Registruojantis pas gydytojus specialistus gyventojams nereikės stovėti gyvose eilėse.

Atsižvelgiant į gyventojų nusiskundimus, jog sudėtinga užsiregistruoti pas Šilutės ligoninės Konsultacinės poliklinikos gydytojus specialistus, keičiasi pacientų registravimo tvarka. Nuo vasario 14 dienos nebelieka vadinamųjų talonų dienų, o visi norintys užsiregistruoti pas specialistus gyventojai įrašomi į laukiančiųjų eilę.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilutės ligoninės administracija primena, kad gyventojai konsultacijai pas gydytojus specialistus gali užsiregistruoti trimis būdais: per išankstinę pacientų registravimo sistemą internetu, paskambinę telefonu arba atėję į Konsultacinę polikliniką. Jeigu registruojantis šiais būdais nėra laisvų vietų vizitui, pacientas turi paskambinti į registratūrą telefonu ir bus įrašytas į laukiančiųjų eilę. Registruojantis pas gydytojus specialistus būtina turėti galiojantį šeimos gydytojo siuntimą.

Nebeliks talonų dienų

Iki šiol Šilutės ligoninėje, kaip ir daugelyje kitų gydymo įstaigų, buvo vadinamos talonų dienos, kada gyventojai būdavo registruojami pas gydytojus specialistus tik tam tikromis mėnesio dienomis. Vadinamosiomis talonų dienomis prie Šilutės ligoninės Konsultacinės poliklinikos nusidriekdavo žmonių eilė, daugiau skambučių nei įprastai sulaukdavo ir registratorės.

„Nuo vasario 14 dienos keičiasi pacientų registravimo tvarka pas gydytojus specialistus. Pagrindinė naujovė yra ta, kad pacientams gyvose eilėse stovėti nereikės. Negavus pas specialistą talono čia ir dabar, pacientas bus įrašomas į laukimo eilę. Atsiradus talonui pas gydytoją specialistą, medicinos registratorės paskambins artimiausiam eilėje esančiam pacientui ir suderins vizito laiką“, – sako Šilutės ligoninės vyriausiasis gydytojas Algis Starkus.

Kaip to reikalauja Sveikatos apsaugos ministerija, pacientai bus registruojami nuolat, įstaigos darbo laiku, neribojant registravimosi terminų. Pacientui bus pasiūloma anksčiausia galima paslaugos suteikimo data. Pacientui atsisakius gauti paslaugą anksčiausią galimą jos suteikimo dieną, pacientas bus registruojamas pagal jo pasirinktą vėlesnę datą. Apie laisvą registravimosi datą, eilėje esantiems pacientams medicinos registratorės paskambins ir praneš telefonu.

Registracija internetu

Per mėnesį registratorės sulaukia apie 8000 skambučių, tik nedidelė dalis gyventojų – vos keliolika per mėnesį registruojasi internetu. Priminsime, kad išankstinė registracija internetu vyksta greičiau nei kitomis veikiančiomis priemonėmis, tokiomis kaip telefonu ar atvykus į sveikatos priežiūros įstaigą. Ieškoti laisvų vietų ir registruotis pas gydytojus specialistus galima http://ipr.silutesligonine.lt/

Registracija internetu nėra sudėtinga, tačiau būtina patvirtini asmens tapatybę per elektroninius valdžios vartus. Registracijos sistema leidžia pacientams nuotoliniu būdu rezervuoti priėmimo laiką, gauti pranešimus ir priminimus apie numatytą apsilankymą pas gydytoją, atšaukti apsilankymą, internete stebėti visų savo planuojamų bei įvykusių apsilankymų istoriją.

Sistema pati primena pacientui apie artėjantį apsilankymą pas gydytoją, tad jei pacientai laiku atvyksta pas gydytoją jiems paskirtu metu, gydymo įstaigos gali aptarnauti daugiau pacientų, o pacientai išvengia laukimo eilių.

Vyr. gydytojas pripažįsta, kad ir registruojantis internetu pas kai kuriuos gydytojus specialistus, ne visada galima surasti laisvą laiką vizitui. Tuomet reikėtų skambinti išankstinės registracijos telefonu ir pacientas bus įrašytas į laukiančiųjų eilę. Kaip greitai pacientui, laukiančiam eilėje, bus paskambinta ir pasiūlytas talonas vizitui, priklauso nuo specialistų skaičiaus, jų užimtumo.

Šiuo metu didžiausios eilės yra pas gydytojus gastroenterologą, kardiologą, pas šiuos specialistus konsultacijos reikės laukti iki 31 dienos. Nuo 15 iki 30 dienų pacientai laukia konsultacijos pas šio profilio gydytojus: chirurgą, endoskopuotoją, fizinės medicinos reabilitacijos gydytoją, neurologą, urologą, otorinolaringologą. Registruojantis pas kitus gydytojus specialistus, laukimo eilės yra mažesnės, iki 14 dienų. Tą pačią dieną galite atsilikti ir rentgenodiagnostinius bei kompiuterinės tomografijos (be kontrasto) tyrimus.

Apie savo neatvykimą būtina pranešti

Šilutės ligoninės administracija primena, kad vadovaujantis 2015 m. lapkričio 17 d. LR pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymu, pacientai, užsiregistravę planinei asmens sveikatos priežiūros paslaugai gauti, tačiau negalintys atvykti nustatytu laiku, privalo apie tai informuoti asmens sveikatos priežiūros įstaigą ne vėliau kaip prieš dvidešimt keturias valandas iki numatomo paslaugos gavimo laiko pradžios.

„Parnešdami apie savo neatvykimą jūs pagerbsite ir save ir kitus, nes neatvykus pas gydytoją specialistą taip laukiamos paslaugos negauna kitas pacientas, eikvojamas gydytojo laikas“, – sako vyr. gydytojas A. Starkus.

Prašome Jūsų apie savo neatvykimą pas gydytoją konsultacijai pranešti elektroniniu paštu – registratura@silutesligonine.lt pateikiant šią informaciją: paciento vardas, pavardė, asmens kodas arba gimimo data, vizito data ir laika. Taip pat išankstinės registracijos telefonu 8 441 61 040.

www.silutesligonine.lt inf.

Rašyti komentarą