Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Orkaitės ir gartraukiai kiekvieniems namams

Publikuota: 2022 sausio 25 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Orkaitė ir gartraukis – prietaisai, randami praktiškai kiekvienoje virtuvėje. Visi mes norime skanaus maisto ir to, kad gaminamo maisto aromatas ir garai nesisklaidytų po visus namus, todėl orkaitės ir gartraukiai kasdieniniame gyvenime tampa labai svarbiais prietaisais. Ar žinote kokių tipų būna orkaitės ir gartraukiai? O kuo skiriasi elektrinė orkaitė nuo dujinės orkaitės?

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Orkaičių tipai

Visos orkaitės yra skirstomos į du tipus. Pirmasis tipas – tai stacionarios orkaitės. Stacionarios orkaitės yra tokios orkaitės, kurios yra skirtos pastatymui ant stalviršio. Šio tipo orkaitės yra skirtos mažoms virtuvėms. Jų talpa yra mažesnė, tačiau jos geba atlikti daugelį tradicinės orkaitės funkcijų. Antrasis tipas – įmontuojamos orkaitės. Šio tipo orkaitės yra labai funkcionalios. Pažymėtina, kad įmontuojamos orkaitės gali būti priklausomos (kaitlentės yra valdomos iš orkaitės) ir nepriklausomos.

Elektrinė ar dujinė orkaitė?

Orkaitės gali būti dujinės ir elektrinės. Dujinės orkaitės neišdžiovina maisto, todėl puikiai tinka
gaminti patiekalus, kurie reikalauja drėgmės. Dujinės orkaitės yra sukonstruotos taip, kad kepant jos būna karštesnės viršuje, bet vėsesnės apačioje. Ši dujinių orkaičių savybė lemia tai, kad patiekalus, jeigu norime, kad jie būtų sultingi ir apskrudę, reikia vartyti (išskyrus tuos atvejus, kai orkaitėje yra nuolatinio grilinimo funkcija). Pažymėtina, kad dujinių orkaičių pasirinkimas yra mažesnis nei elektrinių orkaičių. Elektrinės orkaitės savo funkcionalumu pranoksta dujines orkaites. Elektrinės orkaitės yra skirstomos į 4 tipus. Pirmasis tipas – tradicinės orkaitės, turinčios viršutinį ir apatinį kaitinimo elementą. Antrasis tipas – elektrinės orkaitės su ventiliatoriais. Ventiliatoriai užtikrina tolygią temperatūrą ir sumažina kepimo laiką. Trečiasis tipas – daugiafunkcinės orkaitės. Šios orkaitės pasižymi tokiomis funkcijomis, kaip, pavyzdžiui, atšildymo funkcija, terminio kepimo funkcija ar kepimo ant grotelių funkcija. Ketvirtasis tipas – kombinuotosios garinės orkaitės. Šio tipo orkaitės yra daugiafunkcinės. Jos turi maisto gaminimo programas, naudojančias garus arba karštį ir garus.

Kaip jau buvo minėta, dujinių orkaičių pasirinkimas yra gana skurdus, todėl tikėtina, kad savo svajonių orkaitę paprasčiau bus išsirinkti iš elektrinių orkaičių gausos. Jeigu šiuo metu ieškote orkaitės, jums vertėtų susipažinti su AEG orkaitės privalumais. Šios orkaitės itin kokybiškos, funkcionalios ir ilgaamžės.

Gartraukių tipai

Gartraukiai, kaip ir orkaitės, yra skirstomi į 2 tipus. Pirmasis tipas – tai ištraukiami gartraukiai. Šio tipo gartraukiai dar yra vadinami kamininiais. Ištraukiami gartraukiai yra jungiami prie ventiliacijos sistemos. Jie nebrangūs eksploatuoti, tačiau juos šiek tiek sudėtingiau pajungti. Antrasis tipas – tai įsiurbiantys gartraukiai. Šio tipo gartraukiai turi anglies filtrą, skirtą orui išvalyti. Priešingai negu ištraukiami gartraukiai, kurie surinktus garus „išmeta“ per kaminą, įsiurbiantys gartraukiai juos „užlaiko“ virtuvėje ir „neišmeta“ į išorę. Pažymėtina, kad įsiurbiančius gartraukius lengva pritvirtinti bet kurioje virtuvės vietoje, o anglies filtrą privaloma reguliariai keisti.

Gartraukių montavimo būdai

Įvairūs gartraukiai yra montuojami skirtingai. Pagal montavimo būdą gartraukiai taip pat yra skirstomi į du tipus. Pirmasis tipas – pakabinami gartraukiai. Šie gartraukiai gali būti tvirtinami praktiškai bet kurioje virtuvės vietoje. Antrasis tipas – įmontuojami gartraukiai. Šio tipo gartraukiai gali būti įmontuojami į lubas, spinteles, stalviršius arba tvirtinami prie sienos arba po spintele. Įmontuojami gartraukiai gali būti ir ištraukiami (teleskopiniai).

.

.

Užsakymo Nr. 220125/1

Rašyti komentarą